Winters speldenprikje brandstof voor winterliefhebber

Geplaatst: 30-11-2020 16:12|© Foto: JouwJoure.nlReacties:
2
JOURE - Vandaag lijkt het er niet (meer) op. Maar wie gisteravond, vannacht of vanochtend buiten was, die heeft het gemerkt. Koning winter deelde de eerste speldenprikjes uit. Gisteravond rond half zeven dook de temperatuur naar het vriespunt en niet veel later was daar dan ook de eerste vorst. Koning Winter klopte dus voorzichtig op de deur. Hier en daar zag je witte daken, moest er al vroeg in de avond ramen gekrabd worden en in slootjes vormde zich voorzichtig een laagje ijs.

Voor velen is de Nederlandse winter juist een periode van ergernissen: ramen krabben, gladheid en vies, koud weer. Maar er zijn ook winterliefhebbers, die graag zien dat het weer eens echt winter wordt in ons kikkerlandje. Vooral rond kerst en oud en nieuw hopen velen op mooie winterse plaatjes met sneeuw, al is dat meestal niet aan de orde in Nederland. In Canada viel van de week al zo'n 40 centimeter sneeuw in één nacht. Taferelen die bij ons haast ondenkbaar zijn. Toch doet een beetje vorst het hart van menig winterliefhebber sneller kloppen.

In sommige delen van Nederland (het oosten) kwam de minimumtemperatuur tot onder de -6, op 10 cm hoogte nog lager. In Joure bleef het bij enkele graden onder nul, maar dat leverde al enkele mooie plaatjes op.
Delen:
Gerelateerd:
Reacties
  • User Avatar
    sandrax 11-12-2020 12:44:37

    Zou leuk zijn een witte kerst, maar na vandaag is de kou eerst weer uit de lucht. Jammer.

  • User Avatar
    JagerMeister 11-12-2020 12:54:07

    En dan een dikke borrel tegen de kou!

Om te reageren moet u ingelogd zijn. Login of registreer