Vet veel flessen voor Oekraïne

Geplaatst: 15-04-2022 13:20|© Foto: JouwJoure.nlReacties:
1
Helemaal zelf, zelf bedacht..., zelf uitgevoerd. Wie denkt dat een oorlog duizenden kilometers verderop kinderen ongemoeid laat, heeft het mis. De oorlog in Oekraïne heeft ook het nodige effect bij de jonge generatie in ons land. Natuurlijk speelt de media hier een grote rol in, maar toch. Twee krasse, jonge meiden lieten het er niet bij zitten. De 9-jarige Iris en even oude Ize bedachten zelf dat ze de mensen in Oekraïne wilden helpen door geld in te zamelen.

Het plan was om statiegeldflessen op te halen. In verschillende delen van Joure gingen de twee langs de huizen met de vraag of ze lege statiegeldflessen wilden doneren voor hun goede doel. Velen hadden nog wel een aantal en dus kwamen ze met zakken vol thuis. En of dit nog niet genoeg was, besloten de twee ook nog om ranja te verkopen bij de fietsbrug tussen de wijken Wyldehoarne en Skipsleat. En ook dit zorgde voor de nodige euro's.

Nadat de flessen waren ingeleverd bij de diverse supermarkten, kon het tellen beginnen. Het totaal bleek maar liefst 143,40 euro te zijn en dat was zeker een beloning voor al hun harde werk. Het bedrag wordt overgemaakt op giro 555.
Delen:
Gerelateerd:
Reacties
  • User Avatar
    t.a. 22-04-2022 18:34:03

    Wat ontzettend goed van deze meisjes

Om te reageren moet u ingelogd zijn. Login of registreer