Weinig steun in poll voor herbenoeming Veenstra

Geplaatst: 03-09-2021 11:49|© Foto: JouwJoure.nlReacties:
2
In de raadsvergadering van 1 september is besloten om burgemeester Fred Veenstra voor te dragen voor herbenoeming. Zijn ambtstermijn van 6 jaar loopt 1 december af. De aanbeveling van de gemeenteraad en het advies van de commissaris van de Koning van Friesland wordt naar de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gestuurd. In het najaar wordt dan het Koninklijk Besluit over de herbenoeming verwacht.

De gemeenteraad meent dat ze met de heer Veenstra een zichtbare, toegankelijke en aanspreekbare burgervader heeft. Bovendien heeft ie een prettige uitstraling en is hij zichtbaar bij activiteiten en evenementen in de gemeente en dat zou door de bewoners op prijs gesteld worden. Bovendien is hij ook nog eens de voorzitter van de Vereniging van Friese Gemeenten (VFG) en wordt hij gerespecteerd als voorzitter van B&W en de gemeenteraad.

Overigens is niet iedereen blij met de voordracht voor herbenoeming. Op de facebookgroep Ik bin een Jouster is een poll gehouden/gaande en daar is een ruime meerderheid tegen zijn herbenoeming. De poll is hier

De poll is inmiddels verwijderd
Delen:
Gerelateerd:
Reacties
 • User Avatar
  De witte vlaag 03-09-2021 14:08:02

  ik ken geen enkele inwoner die het op prijs stelt dat de heer Veenstra aanwezig is

 • User Avatar
  mopperman 07-09-2021 15:07:46

  ik begrijp er niets van. Al die halfslachtige maatregelen de afgelopen tijd.
  De passieve en onvolwassen benadering van zaken - de stalking zaak, de dwangsommen voor winkeliers die in strijd zijn met het geurbeleid van de provincie, het nog steeds voortsudderen van het wel of niet openbaar maken van het wandelpad -.
  Maar wel gewoon blijven zitten. Ik ben het helemaal eens met de vorige reactie.

Om te reageren moet u ingelogd zijn. Login of registreer