Kaatsen in Joure

Geplaatst: 28-04-2022 10:52|© Foto: Jan Prins
Joure heeft sinds kort een eigen kaatsclub met een nieuwe naam : Kaatsclub Joure. Op de velden van SC Joure aan de Hege Simmerdyk gaat begin mei de eerste officiële clinic en training van start.

Daarmee is de wens van Jan Prins, Hans Veenema, Bauke Rinzema en Ridsert Weitenberg uitgekomen. Vorig jaar waren we nog een kaatsinitiatief. Nu zijn we een club geworden. Dat ‘ons’ Joure nu ook een eigen club heeft, vinden de initiatiefnemers prachtig.

De vereniging gaat met drie groepen van start: jeugd, beginnende kaatsers en meer ervaren kaatsers. De start is laagdrempelig. Deelnemers kunnen gratis aan een clinic meedoen waar een zachte bal wordt gebruikt. We hebben ook handschoenen te leen. Dat is als beginner wel zo prettig.

Dankzij bijdrages van Lokaal Sport- en Beweegakkoord De Fryske Marren en Stichting Westermeer heeft de club financiële middelen ontvangen om eigen materiaal te kunnen aanschaffen. We hebben daardoor een hele goede start en beginnen als een volwaardige club.

Plannen om de jeugd meer bij de Kaatsclub Joure te betrekken, liggen al klaar. Samen met de kaatsbond en het Sportbedrijf De Fryske Marren wil Kaatsclub Joure de sport op enkele basisscholen introduceren. We gaan een actieve bijdrage leveren zodat we het in de toekomst op kunnen bouwen.

Kaatsclub Joure wordt met raad en daad bijgestaan door de Koninklijke Nederlandse Kaatsbond (KNKB). En is de kaatsclub erg tevreden over de samenwerking met SC Joure. De kaatsers mogen van de velden gebruik maken en de kantine is open tijdens de kaatswedstrijden en enkele kaatsavonden. Daarnaast zorgt SC Joure ook voor extra promotie van het kaatsen onder haar leden.

Voor de jeugd en (beginnende) kaatsers gaan we eigen kaatswedstrijden met prijzen en kransen organiseren en mogelijk dat onze kaatsers ook mee kunnen doen met meer recreatieve wedstrijden in de regio zoals Sint Nicolaasga en Heerenveen.

De (gratis) clinics zijn op vrijdagavond 6 mei en 13 mei vanaf 19 uur voor de jeugd en volwassenen. Kijk voor meer informatie opwww.facebook.com/Kaatseninjoure. Opgeven voor de clinics op 6 en 13 mei kan via kaatsclub.joure@gmail.com . Iedereen is van harte welkom.
Delen:
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Om te reageren moet u ingelogd zijn. Login of registreer