Sc Joure onderuit bij Hoogeveen in nacompetitie

Geplaatst: 24-05-2013 10:54

HOOGEVEEN - Sc Joure heeft maandag de tweede ronde van de nacompetitie verloren in en tegen Hoogeveen. De winnaar van deze tweeluik promoveert naar (Sc Joure) of blijft in (Hoogeveen) de hoofdklasse en Hoogeveen won de wedstrijd met 3-1. De thuisploeg kwam na een kleine twintig minuten op voorsprong door Daniël Manning. Hij schoot een vrije trap net buiten de zestien achter doelman Zeldenrust. Twee minuten later stond het alweer gelijk. Een hoekschop werd door Martijn Dijk van dichtbij in het net gekopt. Na een half uur kreeg Hoogeveen opnieuw een vrije trap net buiten de zestien en opnieuw werd hieruit gescoord. Enkele minuten later kreeg Mustafa Ibis een rode kaart na een harde overtreding en moest Joure proberen de schade te beperken. Dit lukte in het restant van de eerste helft en werd er gerust met een 2-1 stand.

Sc Joure graafde zich in de tweede helft in en daar had Hoogeveen de nodige moeite mee. Joure had een goede kans op de 2-2, maar het schot van Joram Smits werd met de nodige moeite gestopt door de doelman van Hoogeveen. Uiteindelijk werd het toch nog 3-1. Een afstandschot werd niet goed weggewerkt door de Jouster doelman. Marco Santing reageerde alert en tikte de bal van dichtbij in de goal. Zondagmiddag moet Sc Joure alles op alles zetten om het verlies goed te maken in de return.