Net geen promotie Sc Joure

Geplaatst: 28-05-2013 09:49|© Foto: JouwJoure.nl

JOURE - Sc Joure is er zondagmiddag net niet in geslaagd om promotie naar de hoofdklasse af te dwingen via de nacompetitie. In de tweeluik tegen Hoogeveen trokken de Jousters uiteindelijk aan het kortste eind. Uit werd er afgelopen week met 3-1 verloren, dus moest er thuis orde op zake worden gesteld. In de eerste helft was Sc Joure wel dreigender als de mannen uit Hoogeveen, maar echte kansen bleven uit. Hoogeveen kreeg daarentegen ook geen echte kansen en beperkte zich tot schoten uit de tweede lijn. Er werd dan ook met 0-0 gerust.

In de tweede helft ontbrandde de wedstrijd. Sc Joure ging verwoedt op zoek naar een doelpunt en die viel al in de zesde minuut. Een hoekschop werd door Wouter Roosjen binnengekopt. Niet lang daarna kreeg Joure zelfs een goede kans op de 2-0, nadat een verdediger van Hoogeveen de bal verkeerd terugkopte. De bal werd ineens op de slof genomen, maar de keeper van Hoogeveen stond goed opgesteld en redde. Na een kleine twintig minuten in de tweede helft kwam Hoogeveen op gelijke hoogte. Een vrije trap van Daniël Manning belandde via de muur in de goal en leek de wedstrijd gespeeld. Toch kwam Joure weer op voorsprong. Een kwartier voor tijd werd in het strafschopgebied een speler van Joure met de handen weggedrukt met een penalty tot gevolg. Tjisse Kerkstra schoot beheerst in, waarna Joure een slotoffensief begon. Hoogeveen beperkte zich tot verdedigen en hoopte op een counter. Deze kwam er in blessuretijd, met de 2-2 tot gevolg. Daniël Manning ging alleen op de keeper af, die kwam ver uit zijn goal maar werd met een tweebenige sliding omvergeworpen. De scheidsrechter ontging dit, of oordeelde anders en zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Hoogeveen blijft daarmee in de hoofdklasse en Sc Joure blijft een treetje lager spelen in de eerste klasse.