Sc Joure dichtbij lijfsbehoud derde klasse

Geplaatst: 16-05-2015 23:35

JOURE - Sc Joure is de nacompetitie voor behoud in de derde klasse A goed begonnen. Tegenstander AVC uit Sexbierum werd op sportpark Hege Simmerdyk met 4-1 verslagen. AVC dat uitkomt in de vierde klasse en dus voor promotie strijdt, kreeg halverwege de eerste helft een uitgelezen kans om de score te openen in de vorm van een penalty. Deze werd echter gemist, waarna Sc Joure tien minuten later de score opende. Er was toen een half uur gespeeld, vier minuten later werd de score verdubbeld. Dit was tevens de ruststand.

Die 2-0 stand bleef in de tweede helft lang op de borden staan. Pas in de 73ste minuut werd er weer gescoord en opnieuw door de Jousters. AVC bracht echter een minuut later de marge weer naar twee. Het slotakkoord was voor de Jousters. In de 79ste minuut kwam de 4-1 eindstand op de borden. Hierdoor wordt de tweede wedstrijd wellicht een formaliteit en kan Sc Joure zich in de derde klasse handhaven.