Sc Joure kampioen in derde klasse

Geplaatst: 15-05-2016 12:18|© Foto: JouwJoure.nl

JOURE - Sc Joure heeft zaterdagmiddag op eigen veld het kampioenschap van de derde klasse A binnen gesleept. De Jousters versloegen op eigen veld de Oeverzwaluwen en zo kwam er aan een spannende slotfase in de competitie een einde. Bij winst waren de Jousters namelijk zeker van het kampioenschap en anders waren ze afhankelijk van de uitslagen bij Workum en Minnertsga. Zij speelden beide gelijk, terwijl op sportpark de Hege Simmerdyk een 2-1 overwinning geboekt werd.

De doelpunten vielen vlak voor en vlak na rust. Sc Joure kwam op slag van rust op voorsprong en verdubbelde deze direct na rust. Toen 8 minuten later de 2-1 viel, werd het billenknijpen. Met flink wat publiek op de tribune en langs het veld, werd de eindstreep uiteindelijk gehaald en volgde de huldiging. Sc Joure promoveert door het kampioenschap naar de tweede klasse.