Koploper Sc Joure doet goede zaken in derde klasse

Geplaatst: 30-04-2016 23:29

JOURE - Sc Joure heeft zaterdagmiddag in de derde klasse A een nipte overwinning geboekt op Mulier. Met 2-1 waren de Jousters te sterk voor de bezoekers die tegen degradatie knokken. De overwinning kwam allerszins gemakkelijk tot stand. De zenuwen leken parten te spelen bij de koploper en de aanval werd zeer behoedzaam gezocht. Hierdoor werd er weinig gevaar gesticht en Mulier kwam dan ook niet in de problemen. Door een plotselinge goal van Arjen Visser van Mulier werd de wedstrijd open gebroken. Sc Joure probeerde druk te zetten, maar in aanvallend opzicht wilde maar weinig lukken. De gelijkmaker kwam daarom eveneens uit de lucht vallen. Een aantal persooonlijke fouten van Mulier was hier debet aan. Folker Luhoff reageerde attent op een rebound en schoot raak.

In de tweede helft kwam Joure al snel op 2-1. Alexander Pol rondde een mooie aanval af. Daarna zakte het niveau weer terug, waardoor Mulier hoop een goed resultaat bleef houden. Mulier probeerde te forceren, en kreeg kansen. Er kwam meer ruimte waardoor ook Sc Joure kansen om de wedstrijd te beslissen. In de slotfase kreeg Mulier nog een goede kans, maar de Jouster doelman redde op de lijn. Na vijf minuten blessuretijd floot de scheidsrechter eindelijk af en kon Sc Joure drie punten bijschrijven.

De concurrenten Waterpoort Boys en Workum verloren beide hun wedstrijd en komen op respectievelijk vijf en vier punten afstand van koploper Sc Joure. Minnertsga wist wel te winnen en klimt naar een tweede plek, op drie punten van Joure. Er resteren nog twee wedstrijden in de derde klasse A. Volgende week speelt Sc Joure tegen DWP in Sintjohannesga.