Sc Joure verliest eerste nacompetitiewedstrijd

Geplaatst: 18-05-2013 19:45

ARNHEM - In de strijd voor een plek in de hoofdklasse C heeft Sc Joure zaterdagmiddag de eerste wedstrijd in de nacompetitie verloren tegen FC Presikhaaf. In Arnhem werden de Jousters met 4-2 geklopt. Een uitslag waar Sc Joure de hand in eigen boezem moet steken, want de wedstrijd had in het eerste half uur van de wedstrijd beslist moeten worden. Sc Joure was in die fase namelijk heer en meester, maar scoorde slechts éénmaal (Martijn Dijk in de 12de minuut). De gelijkmaker viel op slag van rust en tegen de verhouding in.

De tweede helft stond er een ander Presikhaaf. Sc Joure werd naar eigen helft terug gedreven en moest als snel de 2-1 incasseren door John van Beukering. Presikhaaf drukte door en Joure kwam er niet meer uit. Een kopbal van Shiwan Hamdaziz uit een corner betekende de 3-1 en vijf minuten voor tijd leek er een einde te komen aan de mogelijke promotie naar de hoofdklasse. Sjouke Terpstra kreeg zijn tweede gele kaart, nadat hij een speler in het strafschopgebied onderuit had gehaald. De penalty werd onberispelijk raak geschoten door Appie Chaiat. In blessuretijd kreeg Joure echter ook een strafschop, en die werd benut door Tjisse Kerkstra. Hierdoor werd het 4-2 en heeft Joure maandag tenminste nog kans om de volgende ronde te behalen.