Lekker wakker worden, aldus Dick

Geplaatst: 24-03-2022 14:32|© Foto: Screenshot Twitter
Het werd dinsdagavond niet één, niet twee, ook geen drie, maar 6-0 maar liefst op sportpark De Hege Simmerdyk. Dat was de uitslag van de inhaalwedstrijd tegen Hardegarijp. Het was een wedstrijd met als inzet plek 10 in de tweede klasse I. Met die plek ben je als team veilig. Zowel Joure als Hardegarijp waren dus gebaat bij een overwinning. Het was Sc Joure wat de klok sloeg en ook nu hadden de jonkies daar een belangrijk aandeel in. Vier van de zes doelpunten vielen door spelers van de JO19. Milan Haringsma van de JO19 tekende voor de openingstreffer in de 20ste minuut. Vijf minuten later maakte Jacob Lubbers de 2-0 en was de wedstrijd al bijna beslist. Nog voor rust viel de 3-0 door JO19-speler Bent Dijkstra.

In het tweede bedrijf was het opnieuw Milan Haringsma die de score opende. Er was toen een uur gespeeld. Het leed van de bezoekers werd nog groter, nadat Geert Roffel een kwartier voor tijd er 5-0 van maakte. Het slotakkoord was voor Bent Dijkstra. Hij maakte in de 85ste minuut zijn tweede.