Sc Joure in 1ste helft afgestraft

Geplaatst: 07-04-2022 11:04|© Foto: Twitter Wolvega
Sc Joure speelde dinsdagavond een inhaalwedstrijd in en tegen Wolvega. De Jousters zijn met een goede reeks bezig in de tweede klasse I, al verloor het afgelopen nipt van koploper Kollum. Voor beide teams een belangrijke wedstrijd, zij het door verschillende redenen. De Jousters willen weg uit de degradatiezone, Wolvega wil aansluiting houden bovenin.

De thuisploeg trok aan het langste eind. Nog voor rust werd er driemaal gescoord en dat was genoeg om de wedstrijdpunten in Wolvega te houden. De beginfase was voor de Jousters, maar de goal viel aan de andere kant. Sc Joure leek uit het veld geslagen en incasseerde in rap tempo nog drie doelpunten, waar één van afgekeurd werd. Op slag van rust had Wolvega, na een zware overtreding, eigenlijk met 10 man verder gemoeten, maar de kaartkleur was geel.

Het tweede bedrijf was voor de Jousters. Er werd flink aangedrongen en er waren ook kansen op doelpunten. Wolvega zette daar weinig tegenover, behalve de keeper. Die voorkwam diverse treffers van de Jousters en daardoor bleef er 3-0 op het bord staan. Sc Joure staat daarmee op een elfde plaats.