Veel geel, verlies en winst

Geplaatst: 02-03-2022 16:37|© Foto: Nijland, ScJoure Twitter
De zaterdag 1 van Sc Joure heeft een bewogen week achter de rug. In de tweede klasse I werd afgelopen zaterdag nipt verloren van Zuidhorn. De uitwedstrijd ging met 3-2 verloren en kende veel gele kaarten. Zeven stuks werden er uitgedeeld. Drie voor de thuisploeg, vier voor de Jousters. Senne Dijkstra en Lennart Nijholt zorgen voor de Jouster doelpunten.

Dinsdag stond de inhaalwedstrijd tegen Nijland op het programma. De nummers laatste en 1-na-laatst tegen elkaar. En ook hier veel gele kaarten, zes in totaal. Vier voor de thuisploeg Nijland en Sc Joure ontving de prent tweemaal. De Jousters kwamen in de 13de minuut achter, maar toonde veerkracht. De ploeg van Dick Schuurman kwam steeds beter in de wedstrijd en zag vlak voor rust een vrije trap tegen de lat komen. Na rust kreeg Sc Joure de beloning. Twee kopballen zorgden voor de tweede overwinning. En beter nog, door de overwinning nemen ze wat afstand van Nijland en komen ze dichter bij Veenwouden, die dik verloor.