Sc Joure 'steelt' punten van Be Quick Dokkum

Geplaatst: 21-10-2019 11:58

JOURE - Sc Joure heeft drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd met Be Quick Dokkum. Het team van nieuwbakken trainer Dick Schuurman mocht in haar handen knijpen dat het in het eerste bedrijf niet op achterstand kwam. De gasten kregen daartoe genoeg kansen en verdiend zou het ook geweest zijn. Jouster keeper WIjnalda verkeerde echter in zeer goede vorm en wist zijn doel schoon te houden. In de tweede helft ging Be Quick Dokkum opnieuw op jacht naar het openingsdoelpunt, maar ook nu was het Wijnalda die zijn mannetje stond. De Jousters mochten nog van geluk spreken dat ze nog met 11 man op het veld stonden. Het vasthouden van een doorgebroken speler, werd niet met een rode kaart bestraft.

Halverwege de tweede helft was Dokkum wat uitgeraast en kwam de thuisploeg beter in haar spel. Het leverde enkele, kleine kansen op. Een blunder in de defensie vam Dokkum zorgde een kwartier voor tijd voor de enige treffer. Het was N’Gouan die vrij op het doel af kon stevenen en faalde niet. Doelman Wijnalda verrichte nog een paar reddingen en zo bleef het bij 1-0. De Jousters stijgen daarmee naar de 10de plek in de tweede klasse.