Sc Joure stijgt, na nieuwe overwinning

Geplaatst: 21-03-2022 21:04|© Foto: JouwJoure.nl
Sc Joure heeft zaterdag met 2-1 gewonnen van vv Nijland. De wedstrijd uit de onderste regionen kwam op sportpark De Hege Simmerdyk maar traag op gang. Een spelhervatting zorgde laat in de tweede helft voor het eerste doelpunt. Een vrije trap van Terpstra vloog in de touwen en daarmee stonden de Jousters op een 1-0 voorsprong. Lang duurde deze niet voor de ploeg van Dick Schuurman. Nog geen tien minuten later was het alweer gelijk. Bonnema krulde de bal namens de bezoekers achter de Jouster goalie.

Het leek 1-1 te blijven, maar vlak voor het einde van de wedstrijd werd Lubbers matchwinnaar. Hij zorgde met zijn doelpunt voor de nodige drie punten in de tweede klasse I. Sc Joure stijgt door de winst naar een elfde plek. Nog maar drie punten van de 'veilige' tiende plek. Die is nu nog voor Hardegarijp. Zij hebben drie punten voorsprong op de Jousters, maar ook een wedstrijd meer gespeeld.