Laatste hoofdklassewedstrijd Sc Joure eindigt gelijk

Geplaatst: 11-05-2014 19:17

JOURE - Sc Joure heeft haar laatste wedstrijd in de hoofdklasse C van het zondagamateurvoetbal gelijk gespeeld tegen Hoogeveen. Sc Joure, al geruime tijd gedegradeerd, voldeed hiermee in ieder geval aan haar sportieve plicht. In de eerste helft waren de gasten duidelijk beter en was het vooral te danken aan keeper Zeldenthuis dat het lang 0-0 bleef. Toch werd het net voor rust 0-1 toen Robert Fik op aangeven van Daniël Manning binnen schoot.

Na rust leek er in eerste instantie weinig hoop te gloren voor de Jousters, want Hoogeveen bleef de betere ploeg en kwam na een kwartier spelen op een verdiende 0-2. Opnieuw was het Robert Fik die scoorde uit een vrije trap. Hoogeveen nam wat gas terug, waardoor de Jousters er beter uit kwamen. Pieter Westra bracht Sc Joure terug in de wedstrijd door de 1-2 aan te tekenen. Tarvajärvi had vlak daarna de gelijkmaker op de schoen, maar schoot net naast. Inmiddels was het niveau van de wedstrijd drastisch gedaald en muntten beide teams uit in het maken van fouten. Amusant werd het daardoor wel. De beslissing leek te vallen toen Daniël Manning keeper Zeldenthuis omspeelde en de 1-3 binnen tikte. Een minuut later was de marge weer één, want Pieter Westra maakte zijn tweede. Een eigen doelpunt van Peltjes tekende voor de eindstand van 3-3 en het einde van het optreden van Sc Joure in de hoofdklasse.