Zondagsluiting zet ondernemers en gemeente tegenover elkaar

Geplaatst: 20-11-2015 18:25|© Foto: JouwJoure.nlReacties:
2


JOURE - Ondernemers in de gemeente De Fryske Marren willen het hele jaar door op zondag open kunnen. De winkeltijdenverordening laat dit nu niet toe. Vanaf 15 maart mogen de winkeliers op zondag hun winkel openen en dit eindigt eind oktober. Door extra koopzondagen ontstaat een zeer onduidelijke situatie voor klanten. De ondernemers pleiten voor een volledige zondagsopenening en roepen klanten op hun daarbij te ondersteunen, zo meldt de Leeuwarder Courant.De gemeente lijkt echter niet van hun standpunt te willen wijken. Het besluit is genomen door de gemeenteraad. Het is niet de eerste keer dat de gemeente met een beslissing haaks op die van de bevolking en ondernemers staat. Ook voor de wijziging van de gemeentenaam leek er geen steun van een meerderheid van de bevolking te zijn, desondanks veranderde de gemeente de naam toch.Een poll toonde onlangs nog aan dat ruim 88% voor vrije openingstijden was. Er werden 2287 stemmen uitgebracht. Daar komt nog bij dat de winkels in omringende gemeentes wel op zondag open mogen en dat zelfs de landelijke politiek zich gaat uitspreken voor vrije openingstijden. Een direct gevolg van een 24-uurs economie.


Delen:
Gerelateerd:
Reacties
 • User Avatar
  van_der_voort 22-11-2015 12:10:37


  Een poll is natuurlijk een steekproef. Statistisch gezien heb je voor het aantal winkelende mensen in onze gemeente zo'n 650 'stemmers' nodig om tot een oordeel te komen met een betrouwbaarheid van 99%!


 • User Avatar
  mccallan 23-11-2015 17:32:32


  inderdaad, van_der_voort, statistisch gezien zul je ongetwijfeld gelijk hebben.  Maar als ik kijk naar deze poll, en naar de reacties en meldingen op de social media, en dan met name Facebook, lijkt me de uitslag behoorlijk duidelijk. En dan misschien niet met een betrouwbaarheid van 99%, maar naar mijn mening wel degelijk betrouwbaar !  Overigens is dit geen garantie dat de gemeente haar standpunt zal wijzigen, of zelfs maar een wijziging in overweging zal nemen. Helaas is deze gemeente uitstekend in staat een meerderheidsstandpunt van haar bewoners te "vertalen" in het tegenovergestelde. Voorbeelden daarvan zijn jammer genoeg ruim voorradig.


Om te reageren moet u ingelogd zijn. Login of registreer