99 Jaar en zelfstandig wonend.

Geplaatst: 07-11-2017 12:05

HASKERHORNE - Je kunt het gerust heel bijzonder noemen. Een portretje van een pittige dame die graag onder de mensen is.

Mw. E. Koopman-Olivier, geboren 06 november 1918 in Den Haag. Zij zou na haar schooltijd in de zorg gaan werken maar dit paste niet zo bij haar. Haar tante introduceerde haar op een atelier in Den Haag waar zij als coupeuse aan het werk kon. Dat werk was haar op het lijf geschreven. Bij het atelier waar zij voor werkte werd veel kleding gemaakt voor Koningin Wilhelmina. Zij mocht mee als er gepast en gemeten moest worden in het Paleis. Veel vrouwen van ministers hebben ook hun mantelpakjes laten aanmeten bij mw. Koopman. “Zij heeft gouden handjes”, werd er gezegd in Haagse kringen. Omdat zij en haar man al graag in het noorden kwamen is het echtpaar na hun pensionering verhuisd naar Heerenveen. Daar woont mw. Koopman nog steeds en bovendien zelfstandig. Zij heeft geen kinderen, een neef en zijn vrouw zijn nauw betrokken en behartigen haar zaken.

Zij wordt dagelijks ondersteund door Thuiszorg De Friese Wouden. Sinds 2014 komt zij 3x in de week met heel veel plezier naar Zorgboerderij BoerenBlij in Haskerhorne. Op BoerenBlij is zij ondanks haar hoge leeftijd nog steeds erg graag actief met bijvoorbeeld het schillen van de aardappel, de afwas en biedt graag haar hulp aan. Zij maakt graag een praatje met die en gene en is stapelgek op de dieren op BoerenBlij. Wat het allemaal nog meer bijzonder maakt is de speciale vriendschap met een medebezoeker alsook met een zaterdag- vakantiekracht op BoerenBlij. Mw. Koopman-Olivier is dé Koningin van BoerenBlij.

Er moet natuurlijk een ‘recept’ zijn om op deze manier in het leven te kunnen staan als mw Koopman-Olivier en die is er ook: 2 gekookte eitjes iedere ochtend en niet meer dan 2 maaltijden per dag.

Delen:Bron: Boerenblij
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Om te reageren moet u ingelogd zijn. Login of registreer