Weer bekeuringen op A7 bij Heerenveen en Joure

Geplaatst: 24-08-2017 11:35

Ter hoogte van de weefvakken bij Heerenveen, waar verkeer van de A7 af wil slaan de A32 op, maar waar tegelijkertijd verkeer vanaf de A32 in wil voegen om de A7 op te gaan, ontstaan soms gevaarlijke situaties. Om deze reden heeft de wegbeheerder de toegestane maximum snelheid daar tussen 6 uur 's morgens en 19 uur 's avonds van 130 km/h naar 100 km/h gehaald.

In het kader van de actie A7Attent! hebben we hier gecontroleerd. Tijdens de controle vandaag hebben we in de middaguren bij Heerenveen op die 100 km/h gecontroleerd. Dat bleek niet voor niets te zijn. Hier werden maar liefst 24 processen-verbaal opgemaakt voor snelheidsoverschrijdingen van meer dan 30 km/h. Verder werd hier nog een bon uitgeschreven voor het rijden op de vluchtstrook en voor het naar links gaan en daarbij het overige verkeer niet voor laten gaan.

In de avonduren is gecontroleerd bij Joure, waar in verband met de wegwerkzaamheden snelheidsbeperkingen zijn. Hier werd 8 keer proces-verbaal opgemaakt voor 30+ snelheidsoverschrijdingen. Hiervan waren er zelfs 2 meer dan 50 te snel, hetgeen invordering van het rijbewijs tot gevolg had. Dit betrof een 43-jarige inwoner van Lelystad die 147 reed waar 90 was toegestaan en een 47-jarige inwoner van de gemeente Staphorst die 120 reed waar hij 70 mocht.

Delen:
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Om te reageren moet u ingelogd zijn. Login of registreer