Social media Noppert gehackt en misbruikt

Geplaatst: 10-12-2021 11:06|© Foto: JouwJoure.nl
De Jouster Danny Noppert heeft al enige tijd last van een persoon die zijn social media accounts op Facebook en Instagram heeft gehackt. Dit gebeurde ergens in de zomer. Een erg vervelende situatie, want de persoon erachter plaatste ook berichten in zijn naam. Tevergeefs probeerde Noppert het tij te keren en klopte bij Facebook aan. Daarnaast zette hij nieuwe profielen op om zo zijn volgers te waarschuwen voor de nepaccounts. Bovendien vroeg hij zijn volgers de hack te rapporteren. Het leverde weinig op.

Inmiddels heeft de zaak een nieuwe wending gekregen. De persoon achter de hack heeft een crowdfundingsactie via Facebook opgezet in naam van Danny Noppert. Daarbij wordt aangegeven dat de darter ziek is en geld nodig heeft. De maat was vol voor Danny Noppert en dus heeft hij aangifte van identiteitsfraude en oplichting middels crowdfunding bij de politie gedaan. Die gaat de zaak onderzoeken. Of het gaat helpen is afwachten. De crowdfundingactie is in ieder geval verdwenen van de FacebookWat wel helpt is dat iedereen die het verkeerde account volgt, deze te ontvolgen en het liefst ook nog rapporteert.

Facebook
Nep:
https://www.facebook.com/danny.noppert (nog 4,6 d. volgers)

Echt:
https://www.facebook.com/DannyNoppert180

Instagram
Twee nepaccounts zijn al uit de lucht: https://www.instagram.com/dannynoppert/ en https://www.instagram.com/danny_noppert/

Nep:
https://www.instagram.com/d.y_19/ (nog 12,5k volgers)

Echt:
https://www.instagram.com/dannynoppert_official/
Delen:Bron: Danny Noppert
Gerelateerd:
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Om te reageren moet u ingelogd zijn. Login of registreer