Burgemeester deelt lintjes uit

Geplaatst: 26-04-2016 12:33


JOURE - Ter gelegenheid van de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning ontvangen drie inwoners van gemeente De Fryske Marren op dinsdag 26 april een koninklijke onderscheiding. In het bijzijn van familieleden, kennissen en vrienden reikte burgemeester Fred Veenstra vanochtend de versierselen uit in de raadzaal van het gemeentehuis in Joure.Het gaat om de heer Geert Slob uit Joure ( 12 mei 1950), die 48 jaar werkzaam is geweest bij de gemeente, eerst Haskerland, daarna Skarsterlân en de laatste tijd De Fryske Marren. In deze periode heeft hij 44 jaar gezorgd voor het uitsteken van de vlag op de Jouster Toer tijdens alle vieringen en herdenkingen. Hij deed beduidend meer dan wat van hem als medewerker van de gemeente gevraagd werd. Hij had de vlag in zijn beheer en zorgde bij elke gelegenheid dat de vlag wapperde. Hij hield dit zelf bij. Dit gold ook voor onverwachte momenten, zoals bij het overlijden van koninklijke familieleden en nationale rampen.

Daarnaast is Geert Slob van 1980 tot 1994 vrijwillige brandweerman geweest. Hij heeft de benodigde cursussen gevolgd en zich opgewerkt van brandwacht eerste klas tot hoofd brandwacht. Geert Slob was vrijwilliger bij de 4/5 mei herdenkingen en van de Indië-veteranen. Hij zorgde ervoor dat alles klaar stond voor de herdenkingen en zorgde voor de juiste afwikkeling van de procedures die noodzakelijk zijn voor herdenkingen. Hij heeft als “stille kracht” een onmiskenbare indruk gemaakt en bijgedragen aan de kwaliteit van vele historische herdenkingen in de Vaderlandse geschiedenis.

Sinds 2010 is Geert Slob vrijwilliger bij de felicitatiedienst van de kerk. De decorandus is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.Daarnaast ontvingen de heer Eize Hornstra (13 maart 1939) uit Lemmer en mevrouw Free Hoekstra-Wind uit Delfstrahuizen (5 februari 1935) een lintje. De eerste vanwege zijn verdiensten op verschillende vlakken in de samenleving, waaronder vrijwilliger aan de gereformeerde kerk in Lemmer, secretaris van het aulabestuur en bijzondere ambtenaar van de burgerlijke stand van het toenmalige Lemsterland. De andere vanwege haar verdiensten als organist van de gereformeerde kerk in Oosterzee, als leidster, bejaardenouderling en bezoekdame voor nieuwe kerkleden, haar verbondenheid met de Nederlandse Christen Vrouwenbond (NCVB/Passage). Ook zij werden beiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau benoemd.


Delen:
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Om te reageren moet u ingelogd zijn. Login of registreer