Super de Boer Machiela genomineerd voor supermarkt van het jaar 2008

Geplaatst: 04-10-2007 00:01Reacties:
30


DOETINCHEM – De eerste schifting in de Supermarkt van het Jaar-verkiezing is een feit. 58 supermarkten en 15 buurtsupermarkten hebben deze week het vreugdevolle nieuws te horen gekregen dat zij officieel genomineerd zijn voor de titel Supermarkt van het Jaar 2008. Ongeveer de helft van het aantal deelnemende winkels heeft de eerste ronde van de Supermarkt van het Jaar-verkiezing overleefd en Super de Boer van Machiela zit daar ook bij.


Delen:
Reacties
 • User Avatar
  h.n.j 04-10-2007 18:19:05

  Zolang het personeel hier als angsthazen moet werken, verdient deze supermarkt geen nominatie en zeker geen prijs.

 • User Avatar
  fleckje 05-10-2007 10:46:03

  Helemaal mee eens Er staat op de gevel Beste supermarkt van Fryslan maar er moet achter staan De Slechtste Baas van Nederland!!!!

 • User Avatar
  talmanman 05-10-2007 16:34:39

  Jullie spuwen je gal, maar verklaat je nader zou ik zeggen. Waar moet het personeel bang voor zijn en waarom de slechtste baas van Nederland?

 • User Avatar
  h.n.j 05-10-2007 16:42:48

  Ga dit maar eens aan de ex personeelsleden vragen, die op een onbeschofte manier zonder schuld ( te oud, te duur ) zijn ontslagen en de toegang tot de winkel is ontzegd.

 • User Avatar
  fleckje 05-10-2007 21:43:29

  Ja precies ik kan ook mensen die er 15 jaar hebben gewerkt dus 15 jaar trouwe dienst en dan op zo,n manier er uit geschopt worden vind ik meer dan belachelijk.
  Vandaar de slechtste baas van nederland!!!!!

 • User Avatar
  bijltjes 06-10-2007 11:52:23

  ook ik ken een paar hadden een ondertekend contract in huis, word ze fietsende weg verteld sorry was een foutje contract is niet voor jou en vervolgens niet terug hoefd te komen is dat nou netjes of ................?

 • User Avatar
  fake-id 08-10-2007 12:18:55

  ik kan me best voorstellen dat personeel op een bepaalde leeftijd te duur is. De supermarkt moet natuurlijk wel winstgevend zijn. Maar afvloeiing van personeel moet wel netjes gebeuren vind ik. En wat Bijltjes noemt, tja dat slaat nergens op. Toch bespeur ik geen negativiteit in de winkel bij het personeel.

 • User Avatar
  retriever 08-10-2007 13:56:35

  Fake-id dat proberen zij ook niet want Machiela duldt geen tegenspraak, als hen iets bekent wordt lig je eruit!! Dus mondje dicht!!!

 • User Avatar
  fake-id 08-10-2007 14:16:46

  je kunt toch niet zomaar iemand ontslaan? Daar moet toch een gegronde reden aan ten grondslag liggen?

 • User Avatar
  h.n.j 08-10-2007 16:27:12

  Dhr. Machiela heeft één grondslag en dat is zijn eigen. Hij heeft in Leeuwarden en nu in Joure bij het ex-personeel een psychisch slagveld aangericht.Al tijdens het eerste inrichten van de winkel heeft hij een personeelslid stijf gevloekt omdat die even stond te gapen na een werkdag van bijna 20 uur. Let ook maar eens op de camera's boven de kassa's. Hier maakt dhr. Machiela gretig gebruik van om de cassieres te bespieden.

 • User Avatar
  retriever 08-10-2007 16:29:39

  fake-id Uit bovengenoemde reacties blijkt het tegendeel ook een familielid van mij heeft zelf maar ontslag genomen. Reintergratie na een kortstondige ziekte heeft de man een broertje dood aan. Als iemand klaagt over tocht omdat 2 deuren tegenover elkaar openstaan moet je niet zeuren. Het enige antwoord wat hij duldt is; "ja meneer Machiela". Kassawerk = reperterend werk, dit mag volgens de arbo niet langer dan 2 uur achtereen dan moet je afgelost worden voor ca.1 uur. Heeft deze werkgever lak aan.

 • User Avatar
  riebo 18-10-2007 00:18:35

  Ik heb het idee dat bovengenoemde "talmanman" niet weet hoe die Henk Machiela is,is misschien is Talmanman Henk Machiela zelf wel.Als de winkel in de prijzen valt komt dat door de positieve inzet van het personeel en niet door Henk Machiela.Deze figuur is waardeloos figuur die er één regel op na houdt"zijn regels".Personeel word als een hond behandeld maar ja wat wil je ,de jeugd wil wat zak centjes en gaat er dus werken.Alle oudere vrouwen die het mondje teveel open hebben zijn er al uitgeschopt.Voor de rechtbank heeft hij al vele zaken verloren wat betrefd arbeids conflicten om personeel maar niet uit te betalen.KORTOM JOURE BOYCOT DEZE HENK MACHIELA MAAR.Gelukkig komt er straks ook nog een C1000 in Joure en dan zwaaien we Henk Machiela met z,n allen uit Dag Henkie slavendrijver Dag Dag tot nooit meer ziens,trouwens in Leeuwarden heeft hij de naam Henk overdatum omdat hij daar heel vaak producten verkocht/verkoop die daar over de datum zijn.

 • User Avatar
  fake-id 18-10-2007 08:38:26

  @Riebo:
  - Ik moet je eerlijk zeggen dat ik regelmatig door een oudere vrouw bij de kassa geholpen wordt.
  - Natuurlijk zijn regels, het is toch ook zijn zaak?
  - koop je over datum, let je zelf ook niet op.
  - Het personeel heeft een keuze, je kunt ook elders werk zoeken.
  - ik heb het idee, dat het commentaar op dezelfde mensen slaat, die wellicht ontslaan zijn.
  - je taalwijze is niet netjes
  - die talmanman zegt alleen dat je wanneer je een uitspraak doet, die ook onderbouwt.
  - talmanman is geen Machiela, hij zit achter deze site

 • User Avatar
  riebo 18-10-2007 11:19:50

  Hallo Fake-id

  Mijn schrijven op dit forum is niet uit de duim gezogen,misschien wat ander taal gebruik.
  De oudere vrouwen waar jij het over hebt zullen er inderdaad wel zijn,maar minder als eerst en bepaalde vrouwen hebben een streepje voor bij hem.
  Een winkel mag absoluut geen overdatum producten in zijn winkel hebben staan,niet de klant maar de winkel is daarvoor verantwoordelijk.Het personeel heeft inderdaad zijn/haar eigen werkkeuze en de kids willen nu 1-maal een zakcentje.
  Ik heb zelf niet gewerkt bij H.Machiela maat ken wel mensen die daar hebben gewerkt en door hem zijn gedumpt puur omdar ze te duur waren of niet deden wat Henk zegt,waarom heeft hij dan diverse zaken omtrent arbeidsrecht en nabetalingen verloren of bij een gerechtelijke uitspraak of door vakbonds onderhandelingen.
  Wat zou je er van zeggen als er dit forum eens een kopy kwam te staan wat betrefd H.Machiela en zijn oud werknemers.Een kopy met zijn uitspraken en beweringen enz enz.
  Het is niet mijn bedoeling om het bedrijf zwart te maken,de mensen moeten weten wat voor een rot-baas hij is voor het personeel.Een al die prijzen die hij in de wacht sleept heeft hij te danken aan de toch nog positieve inzet van zijn personeel niet aan hem zelf

 • User Avatar
  talmanman 18-10-2007 11:58:04

  Nou dit bericht heeft nogal wat reacties tot gevolg. wat bedoel je met kopieen van uitspraken? We hebben trouwens ook een forum. Ik wil best een topic hierover openen met een poll.

 • User Avatar
  riebo 18-10-2007 13:19:27

  Het is niet mijn bedoeling om onwillekeurig om iets of iemand in een kwaad daglicht te plaatsen,maar wat betreft Henk Machiela word er teveel door een roze bril gekeken.Wat betreft de kopieen,er zijn ex medewerkers die hun ontslag aanhandig hebben gemaakt bij de vakbond en die heeft in één geval een uitspraak laten doen door de rechter.En met kopieen bedoel ik dat iedereen die denkt dat Henk Machiela zo,n goeie baas is als dat men zegt men eens kan lezen wat voor persoon het echt is.Henk Machiela heeft zo wie zo een paar keer verloren van zowel de vakbond als rechter.
  Voor de rest wil ik er niets meer over vuil maken,dit is dan ook mijn laatste schrijven omtrent dit.

 • User Avatar
  supermem 24-10-2007 14:35:21

  Iedereen is zo fel op Machiela, maar ze doen onder tussen wel hun boodschappen daar.
  Inderdaad het is niet een makkelijke man, en zeker niet sociaal.
  Baas wil is wet, en anders wieberen.
  Riebo heeft wat dat betreft gelijk, neem dat maar van mij aan.

 • User Avatar
  fleur 24-10-2007 19:55:56

  Ik was laatst in die supermarkt(nu kom ik daar niet zo vaak meer , ik ga nu naar de jumbo want die is veel goedkoper)Ik stond daar in een gangpad vlakbij de blikjes vis. Toen liet die jongen die daar werkte een blikje vis vallen , wat machiela zag. Hij foeterde die jongen uit waar ik als klant bij stond. Toen heb ik er wat van gezegd tegen die machiela. Ik werd toen ook niet zo vriendelijk behandeld door hem. Dus ik zou zeggen dat hij beslist geen prijs krijgt hoe hij met zijn personeel en klanten omgaat

 • User Avatar
  fake-id 25-10-2007 09:40:13

  misschien moet er een linkje van dit artikel eens doorgestuurd worden naar de organisator van de verkiezingen....

 • User Avatar
  frenkie 26-10-2007 18:39:54

  Wat een geouwehoer! Ik heb 8 jaar lang met plezier met Henk Machiela samengewerkt. En als ik iemand deze prijs gun is het hem en zijn personeel wel! De mensen die nu commentaar hebben staan binnenkort wanneer het bier weer eens in de aanbieding is als eerste voor de deur!

 • User Avatar
  h.n.j 26-10-2007 20:19:46

  Hallo Frenkie,
  Ik ben met de reactie begonnen en wou eigenlijk er geen woorden er meer aan vuil maken.Jouw commentaar noodzaakt me toch om nog eenmaal te reageren.
  Jij hebt 8 jaar met plezier met SUPERMACHIELA (.NL )samengewerkt. Dit kan niet in Joure zijn, want zolang is hij hier nog niet. Ik vermoed dat je ook geen personeelslid bent. Dat jij plezierig met hem samengewerkt hebt, is dat hij van jou beter kon worden en je nodig heeft. Wat de prijs betreft: Het personeel verdient de prijs met een gouden oorkonde. Als het bier weer in de aanbieding is??.Sinds 2 jaar heb ik er geen voet meer over de drempel gezet.

 • User Avatar
  ros 27-10-2007 10:18:51

  .

 • User Avatar
  ros 27-10-2007 10:25:04

  Ik ga er vanuit dat een groot gedeelte van de berichten van de "oudere" dames zelf komt? Zijn we dan niet iets te oud om aan deze onzin mee te doen? Aangezien de helft heel overdreven en zelfs verzonnen is? Als angsthazen achter de kassa?? waar slaat dat in godsnaam op?? En een werkdag van 20 uur?? sjonge jonge zeg.. Denk je dat door al dat gestook en zulke berichten je baan terug krijgt?? (of je kennis van een kennis van een kennis) Volgens mij zijn deze dames voor redelijk tot goed behandeld en kansen gekregen om het anders op te lossen maar zij kozen ervoor om elkaar op te stoken en daardoor bleven er maar weinig opties over.. Maar ja klaar iedereen zijn mening.. Maar is hij nou echt zo verschrikkelijk? Denk maar even goed na, want wij weten allemaal dat dat dus niet waar is!!

 • User Avatar
  h.n.j 27-10-2007 17:21:40

  Ros,

  Jouw naam verraadt al war je bent. Zet a.u.b. je oogkleppen af.
  Ik ben niet een van de oudere dames, maar ik ben wel terdege op de hoogte van hoe supermachiela zijn werkwijze is. En hier wil ik het bij laten.

 • User Avatar
  klaas 28-10-2007 19:53:19

  Dat Henk Machiela niet fatsoenlijk met zijn personeel omgaat is mij wel bekend,ook te lastige klanten worden de deur gewezen (teveel vragen kost
  te veel tijd) en dat het belangrijk is je baas in de kont te kruipen,geld bij een heleboel bedrijven
  vakkundigheid en inzet is nu eenmaal veel minder
  belangrijk.en een troost voor de "oudere" werkneemster is dat de vijver met werklustige
  schoolverlaters met een jaar of 5 opgedroogd zal zijn,en ondernemers als Machiela vanzelf verdwijnen.

 • User Avatar
  supermem 28-10-2007 23:29:32

  Beste Ros, dus jij denkt dat de verhalen door"oudere vrouwen"worden geschreven. Dank je wel.
  Als je voor Machiela werkt of hebt gewerkt is het niet met plezier. Wat eerst plezier was, is met de grond plat gedrukt. Wat voor plezier en gezelligheid is er nog. Zodra je lol hebt kun je op kantoor komen, ta lang met klanten praten"KANTOOR".
  En op stoken van elkaar!!!!!! Je was er niet bij en volgens mij weet je niet eens waar je over praat.
  En een goede behandeling??? Breek mij de bek niet open. Hij mag gewoon niet meer voor de rechter verschijnen, omdat hij personeel ontslaat om ongegronde redenen.
  En neem maar van mij aan die man is vreselijk.
  Houd maar eens eens enquette, dan kom je er vanzelf wel achter.

 • User Avatar
  jouster 03-11-2007 20:05:01

  Normaal kom ik alleen even meelezen op de site maar kon het nu niet laten om me te registeren!

  Ik heb zelf voor Henk Machila gewerkt. En dat was echt geen pretje! Zo kreeg ik commentaar omdat ik te bleek zou zijn en hij vond dat ik dus maar even onder de zonnebank moest! Tijdens mijn pauze zat ik met een vriendin te smsen Machila zat ook in de kantine en zei me dat ik in de kantine niet mocht smsen. Ik moest met mijn collega's praten vond hij! Ik zat daar in me eigen tijd dus hij had daar niks over te zeggen! Hij heeft mij niet ontslagen ik zou werk geweigerd hebben! Daar is niks van waar maar ik kon het niet hard maken! Ook moet ik nog steeds 250 euro loon van hem hebben!

  Ik vind dat hij zijn personeel super slecht behandelt en hij verdient dus totaal geen prijs!!!

 • User Avatar
  jouster 03-11-2007 20:07:49

  Ik werkte trouwens op de brood afdeling waar toen heel vaak dingen over datum waren en ook gewoon nieuwe stickers (met een nieuwe datum dus) over de oude heen geplakt werden!

 • User Avatar
  bijltjes 12-11-2007 08:00:06

  als de baas dit nou eens zou lezen , zou er dan bij hem geen lichtje gaan branden.
  Ik hoop dat hij nu eens bij zijn eigen na gaat hoe hij zichzelf hier in kan veranderen ben je een goede voor het personeel krijg je ook meer gedaan bij het personeel, en een baas zonderpersoneel houd zijn zaak niet draaiende.
  Voor degene die het weten wil ik ben ook niet een ex werkneemster of hoor bij de oude garde en als je volgens sommigen met 16 ook al bij de oudjes hoort ja waar gaat de wereld dan naartoe

 • User Avatar
  bernard 06-04-2016 12:51:22


  Is deze man nu de huidige baas van de Jumbo op dit moment


Om te reageren moet u ingelogd zijn. Login of registreer