Gevelstenenboek uitverkocht: nu tweede druk

Geplaatst: 03-05-2022 17:46|© Foto: JouwJoure.nl
In november 2020 verscheen in een oplage van 150 exemplaren het boek ‘Gevelstenen in de vlecke Joure’. Omdat de uitgave van samensteller oud-Jouster Piet Postma inmiddels is uitverkocht, komt er een nieuwe druk met achttien aanvullingen op de collectie van 140 gevelstenen die al in de eerste uitgave werden getoond.

De auteur kreeg de afgelopen twee jaar van diverse kanten aanvullingen van gevelstenen, bijvoorbeeld in een steeg of achter huis, die niet eerder bij de schrijver bekend waren. Van deze stenen is nu in het boek ook een afbeelding en een beschrijving opgenomen.
De aanschafprijs van het boek is 17,50 euro. Bij inlevering van de eerste druk uit 2020 krijgt men een korting van vijf euro op die aanschafprijs. Bestellers kunnen hun aangevraagde exemplaar komen ophalen, en eventueel hun eerste druk inleveren, op maandag 16 mei tussen 16.00 en 17.00 uur in ‘De Kofjekeamer’ in Museum Joure. Bij een verzoek om toezending komt er een euro aan portokosten bij.

De tweede druk wordt in beperkte oplage gedrukt, maar wie voor zondag 8 mei een bestelling doorgeeft, is zeker van levering. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Piet Postma, e-mail: ppostma53@gmail.com. Deze tweede druk is vanaf dinsdag 17 mei ook te koop in de Museumwinkel en bij Tabakspeciaalzaak J.R. van Delden, maar daar is de inruilactie dan niet bij van toepassing.

De meeste Jousters zullen de gevelsteen van het Tolhuis (zie tweede foto) wel kennen: het wapen van Joure op het eetcafé aan de Appelwyk. Op het wapen een vleckekroon, met een gouden korenschoof en zes eikels. Nadat in 1614 de naastliggende Kolk was gegraven, moesten er ook een valbrug, tolhuis en een logement komen voor de schippers die op Joure voeren. Daarmee is Het Tolhuis ook het oudste café van Joure. Deze gevelsteen staat op de cover van de eerste druk van het boek van Postma.
Delen:Bron: LC
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Om te reageren moet u ingelogd zijn. Login of registreer