Groot alarm bij zwembad

Gewijzigd: 03-09-2021 10:19|© Foto: Brandweer Joure
Donderdagavond, even na 8 uur, werd er groot alarm geslagen vanwege een brand in zwembad Swimfun aan de Sewei. Er kwam veel rook uit de kelder en dus werd er al snel opgeschaald. Brandweer, politie en diverse ambulances werden er op af gestuurd. Het zwembad werd ontruimd, alsook de naastgelegen sporthal. Sommige bezoekers waren nog in badkleding en werden in warmhoudfolie gewikkeld. Ze werden opgevangen in een opvanglocatie van de gemeente.

Na onderzoek bleek het niet om een brand te gaan, maar om een defect in een zoutelektrolyse apparaat. Deze zet zout om in chloor. Hierdoor ontstond rook en een chemische lucht. Een aantal mensen liep hierdoor ademhalingsproblemen op. Ze werden ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld. Twee personen werden naar het ziekenhuis gebracht, maar konden later in de avond weer naar huis.

De brandweer heeft metingen verricht naar gevaarlijke stoffen, maar deze waren negatief. Het pand werd geventileerd en tegen kwart over elf was de melding ten einde. Een monteur onderzoekt de oorzaak. Het zwembad gaat vrijdagmiddag weer open.
Delen:
Gerelateerd:
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Om te reageren moet u ingelogd zijn. Login of registreer