Commotie rol burgemeester bij Stalkingszaak

Geplaatst: 21-05-2021 11:46|© Foto: JouwJoure en twitterReacties:
2
Het TV-programma “Zeeman confronteert Stalkers” heeft op social media voor commotie gezorgd. Carla uit Joure wordt al 19 jaar lastiggevallen door een stalker. Ook uit Joure. Dat is natuurlijk treurig. Voor het slachtoffer vooral maar ook dat deze stalker niet geholpen wordt bij zijn psychische aandoening. Wat ook treurig is, is dat de politie in al die jaren niets voor Carla kon doen, omdat er geen bewijs was.

Dan moet er zo’n tv-programma aan te pas komen om deze zaak op te lossen. Het programma is natuurlijk wel commercieel neergezet, veel retorische vragen en open deuren. Maar desalniettemin blijft het gek dat zij wel kunnen doen wat de politie niet kon. Ze hangen camera’s op. En uiteindelijk blijkt dat de stalker zelfs ’s nachts binnen kon komen in de woning van Carla en familie.

Maar wat nog het meest treurig is, getuige de reacties op twitter, is dat onze burgemeester Veenstra niet thuis gaf. Het is nog te begrijpen dat onze burgervader niet wil reageren met een camera er bij maar helemaal niet reageren is raar. Ook raar is dat hij destijds tegen Carla had gezegd: “ga maar verhuizen”.
Gelukkig is de stalker nu opgepakt en de uitspraak van de rechter was: ontoerekeningsvatbaar. De stalker zit nu in een gesloten inrichting.

Hieronder een paar reacties op het TV-programma:
Delen:
Reacties
 • User Avatar
  bluesomething 21-05-2021 12:52:30

  Dat zie je vaak bij de politici. Is er iets leuks of is er een succes behaald, dan staan ze vooraan. Is het niet leuk of gaat er iets fout, dan geven ze niet thuis.

  Ennuh, fouten worden eigenlijk nooit toegegeven. Laat staan goed gemaakt.

 • User Avatar
  Nanda 22-05-2021 09:32:02

  inmiddels heeft de burgemeester de gemeenteraad achter gesloten deuren uitleg gegeven. Hoe zielig kun je zijn?

Om te reageren moet u ingelogd zijn. Login of registreer