Lintje voor twee Jousters

Geplaatst: 26-04-2021 15:00|© Foto: JouwJoure.nl
JOURE - Tijdens de verjaardag van Koning Willem Alexander worden er traditiegewijs lintjes uitgedeeld. Zo ook in de Fryske Marren. Ditmaal krijgen twee Jousters deze koninklijke onderscheiding. Vanwege de coronacrisis is de uitreiking anders. Burgemeester Veenstra doet dit bij de mensen thuis 'op de stoep'.

De 79-jarige heer Yeb Weersma krijgt een lintje vanwege zijn bijdrage als wimpelverkoper van Recreatieschap Marrekrite. Daarnaast is hij actief binnen de Protestantse Gemeente Joure en was hij in het verleden maatje bij Stichting Talant in Joure.

Ook de 63-jarige heer Lambert Doorn ontvangt een lintje. Hij is al meer dan 16 jaar actief bij Sc Joure. In het verleden was hij vrijwilliger bij Knapenvereniging Huizen en bij de Jouster tennisvereniging en was secretaris bij muziekvereniging Concordia.

De 65-jarige mevrouw Elske Dijkstra-Pekema uit Oudehaske ontvangt ook een lintje. Naast dat ze vrijwilliger en bestuurslid van Dorpsbelang Haskerhorne en ook de dorpskrant. Daarnaast is ze actief bij de EHBO Joure en is ze bestuurslid en secretaris van de Doopsgezinde Kerk in Joure. Bovendien is ze actief als scheidsrechter bij Volleybal Combinatie Joure en was ze in het verleden vrijwilliger bij de Jeugd Vakantie Dagen in Joure.
Delen:
Gerelateerd:
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Om te reageren moet u ingelogd zijn. Login of registreer