Veels te hard rijden op de Koarte Ekers

Door: Siert de Vries
Gewijzigd: 08-01-2024 17:11|© Foto: JouwJoure.nlReacties:
1
JOUWCOLUMN
Vandaag deel ik mijn frustratie over het veels te hard rijden van automobilisten op de Koarte Ekers. Natuurlijk weet ik dat er op veel meer plekken te hard gereden wordt, maar toch wil het specifiek over deze weg hebben. Veel automobilisten op deze weg hebben namelijk geen enkel oog voor de andere weggebruikers en dan met name niet voor voetgangers.

Ik loop met regelmaat met mijn trouwe viervoeter op deze weg. Net als vele anderen, met of zonder hond. Anderen zijn op de fiets, step of rolschaatsen. In al deze gevallen ben je op de weg, want een stoep of fietspad is er niet. In het verleden werd het vast meer als boerenweggetje beschouwd, tegenwoordig lijkt het meer op een racebaan. Ze schijnen zich er niet van bewust te zijn dat op deze weg een snelheidslimiet geldt. Veel automobilisten (maar ook de bestuurders van andere voertuigen) zijn zich er blijkbaar niet van bewust dat één moment van onoplettendheid of één klein foutje mijn leven voorgoed kan veranderen. Maar ook dat van hen. Volgens mij hoor je vaart te minderen bij de aanwezigheid van andere weggebruikers. Tenminste dat heb ik vroeger wel geleerd, toen ik mijn rijbewijs wilde halen. En dan heb ik nog niet eens over goed fatsoen. Dat je wacht als je een tegenligger ziet naderen, terwijl er een voetganger voor je loopt.

Nu maakt het mij echt niet uit dat je het gaspedaal flink indrukt, maar doe dat dan als er geen andere weggebruikers zijn. Ik ben geen fan van het plaatsen van verkeersdrempels of politiecontroles. Nee, ik vind dat automobilisten hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Dat ze zich bewust zijn van hun snelheid en dat ze rekening houden met andere weggebruikers. Als zij begrijpen dat een beetje tijdwinst echt niet opweegt tegen de mogelijke gevolgen van hun rijgedrag. Naar mijn idee is het wachten op een ongeval als men dit gedrag niet veranderd.
Delen:
Reacties
  • User Avatar
    luna 04-12-2023 16:48:54

    Vanochtend wezen trimmen en bijna doodgereden door een dwaas in een auto. Dus ik kan me wel vinden in deze frustratie!

Om te reageren moet u ingelogd zijn. Login of registreer