Hier trek ik een lijn

Door: Siert de Vries
Geplaatst: 22-04-2022 15:38|© Foto: JouwJoure.nlReacties:
4
JOUWCOLUMN
In het verkeer kom je van alles tegen wat tot irritatie en zelfs gevaarlijke situaties kan leiden. Soms is een kleine aanpassing misschien al voldoende om dit te verhelpen. Neem nu de bocht vanaf Oer de Feart naar de Steiger en dan richting de rotonde. Vanaf die kant nemen heel veel automobilisten de binnenbocht. Dit zal niet de enige plek zijn waar dit gebeurt, maar deze bocht is wel het onderwerp van deze column.

Een aantal keren heb ik een tijdje stil gestaan bij deze bocht, daar vlakbij het water spugende beeld. Ik ben er ook zelf een aantal keren langs gereden. Op de één of andere manier ga je bijna automatisch via de binnenbocht heb ik gemerkt. Dat zullen anderen ook hebben, denk ik dan. En dus heb je vaak niet eens in de gaten dat je op de verkeerde weghelft rijdt.

In veel gevallen is het ook niet erg, want meestal komt er ook geen auto van de andere kant. Die keren dat het wel het geval is, gaat het vaak maar net goed. Auto's passeren elkaar rakelings. Genoeg voor irritatie en hoe lang laat een ongeluk op zich wachten? Dat auto's met elkaar in aanraking komen, of erger je wijkt uit en raakt een fietser. En dan denk ik misschien is voorkomen dan toch beter. Zeker als de oplossing niet duur is en simpel aan te leggen is.

En daarom trek ik hier een lijn (zie foto): Een doorgetrokken streep in het midden. Teveel van het goede? Of juist een goed idee?
Delen:
Gerelateerd:
Reacties
 • User Avatar
  hwiersma 22-04-2022 17:02:52

  Een goed punt om te benoemen. En direct een goede oplossing wat mij betreft. Ga je over de lijn, dan doe je dat willens en wetens.

 • User Avatar
  t.a. 22-04-2022 18:35:52

  Voor! Dus doen!

 • User Avatar
  Met de Pen 29-04-2022 13:19:22

  je wordt je bewust van de helft waar je rijdt. Dus een verbetering.

 • User Avatar
  nadine 12-05-2022 13:14:02

  ik zou graag zien dat dit gebeurd.

  Vanochtend is mijn spiegel ingeklapt, nadat deze door een tegenligger geraakt is. Gelukkig bleef de spiegel heel.

Om te reageren moet u ingelogd zijn. Login of registreer