25 keer is best bijzonder

Door: Siert de Vries
Geplaatst: 01-02-2023 12:26|© Foto: JouwJoure.nl
JOUWCOLUMN
Als je een biljarttoernooi voor de 25ste keer organiseert, dan is dat best heel bijzonder. Toen ik hoorde dat het JouwJoure team dat, dit jaar voor elkaar krijgt, was dat mijn gedachte. Het gaat om het spelletje 10 over rood, een variant op het biljarten. Hierbij moet je tien punten maken en de rode bal moet altijd als eerste geraakt worden. Afijn dat is voor de kenners.

Het toernooi zag al in 1995 het eerste licht, wordt altijd in café 't Hert gespeeld en is er dus nog steeds. Een aantal jaren missen in de tijd, de reden is niet altijd bekend. De laatste twee jaar vielen in ieder geval door corona uit. Winstbejag is er niet, gezelligheid is de belangrijkste drijfveer. Het beetje inleggeld is puur om de kosten te dekken. Het toernooi is vaak helemaal vol en dat betekent een groep van 40 deelnemers. En dat is wel knap als je bedenkt dat biljarten nou niet volkssport nummero 1 is.

In ieder geval is het fijn om te weten dat er ook nog iets bestaat wat niet over geld gaat, wat gewoon gedaan wordt zonder er beter van te worden en waar men ongedwongen aan mee kan doen en wat ook nog eens gezellig is. En dat al voor de 25ste keer!

Naar het tien over rood toernooi
Delen:
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Om te reageren moet u ingelogd zijn. Login of registreer