Eerste vorst in Joure, later meer?

Door: Siert de Vries
Geplaatst: 01-12-2022 16:18|© Foto: JouwJoure, WetteronlineReacties:
2
JOUWCOLUMN
Als winterliefhebber kijk ik elk jaar uit naar de winter. Een winter die tegenwoordig meer een veredelde herfst lijkt te zijn. Toch heb ik elk jaar weer hoop en dus heb ik me maar eens verdiept in het lezen van de weermodellen. Twee stuks wel te verstaan, het Amerikaanse weermodel GFS en die van Europa: de ECMWF. Er zijn er meer, maar dit leek me wel voldoende om uitschieters te vinden en die hier te delen.

En die uitschieters zie ik in de run van vandaag, in het weermodel van het Amerikaanse model (GFS). In de kaarten van 00 uur (er wordt maar liefst vier keer per dag een voorspelling gedaan, 00, 06, 12 en 18 uur) wordt matige vorst voorspeld op 15 december. Gewoon een min 5 of 6 voor Joure. Ok, ok, het is pure fictie, maar wat zou het leuk zijn als dat uit zou komen. Dan zou de ijsbaan al snel open kunnen.... Dat is een mooi vervolg op de lichte vorst van komend weekend.

En hoe zit het met dat betoverende, sprookjesachtige goedje: sneeuw genaamd? Nou er kunnen na het weekend enkele vlokjes vallen, maar kijk eens naar het kaartje van de neerslag op 15 december. Dat roze kleurtje is sneeuw en dat is meer dan een paar vlokjes. En hoewel dit nog nog 100 keer kan wijzigen, geniet ik er toch stiekem van.
Delen:
Reacties
 • User Avatar
  semma 08-12-2022 12:06:11

  Leuk hoor, zojuist al wat hagel en natte sneeuw.

 • User Avatar
  Bert 13-12-2022 14:10:57

  De vorst lijkt in ieder geval aardig uit te komen. Komt er meer van dit? Vind het wel leuk, nl.

  Maar wordt er nog wel wat aan JouwJoure gedaan?

Om te reageren moet u ingelogd zijn. Login of registreer