Geef andere partijen maar een kans

Door: Siert de Vries
Geplaatst: 21-11-2023 11:31|© Foto: JouwJoure.nlReacties:
4
JOUWCOLUMN
Nog één dag. Ja nog slechts één dag en dan gaat Nederland naar de stembus. En ik hoop op verandering; dat andere partijen eens de kans krijgen om te regeren. Niet dat ik mij nou zo met politiek bezig hou, maar ik denk dat iedereen wel inziet en ik dus ook, dat er wat veranderen moet in Nederland. De ene crisis was nog niet voorbij of een andere diende zich aan. En om die te 'managen', dan moet je van goede huize komen. Dat is namelijk niet eenvoudig.

De gevestigde partijen hebben hun kans wel gehad. Ik zal niet zeggen dat ze verantwoordelijk zijn voor alles wat Nederland voor haar kiezen heeft gekregen, maar heel veel is er ook niet door hen opgelost. Benieuwd was ik dan ook hou deze partijen zich zouden opstellen voor de komende verkiezingen. Ten eerste de VVD. Op tv zie ik een aantal televisiespotjes met een vraag aan partijleider Dilan Yesilgöz. En in plaats van een daadkracht, geeft ook zij een nietszeggend antwoord. Wat begrip, maar zeker geen pragmatische oplossing. Een beetje zoals de VVD zich al jaren opsteld. Begrijpen, maar niet ingrijpen. Tel daar een aantal zelf veroorzaakte hoofdpijndossiers bij, zoals de toeslagenaffaire en de afhandeling van de gaswinning in Groningen en dan heb je wat mij betreft je kruit verschoten. Dan de PVDA/GroenLinks, twee partijen die samen optrekken. Alleen dat is in mijn optiek al verkiezingsfraude. Het is vragen om moeilijkheden en wat mij betreft uit den boze. Dan heb je nog de D66, maar die is de laatste regeringsperiode volledig door de mand gevallen. En het CDA? Die is al tijden uitgerangeerd!

Kortom alle reden om andere partijen eens een kans te geven. Nieuwkomers bijvoorbeeld. Zoals de NSC van Pieter Omtzigt en de BBB van Caroline van der Plas, maar ook een PVV. De partij van Geert Wilders krijgt namelijk al jaren veel stemmen, maar mocht het nooit laten zien. Drie partijen die vooral de nadruk op Nederland leggen. Iets wat de gevestigde partijen wel steeds verkondigen, maar waar in de praktijk weinig van terecht komt. Ik stem dus op een partij die voor Nederland kiest en jij?
Delen:
Reacties
 • User Avatar
  t.a. 21-11-2023 12:02:08

  helemaal gelijk, verander het maar eens. Pietertje wordt het voor mij

 • User Avatar
  t.a. 21-11-2023 12:10:41

  en ja, ik vind die spotjes ook niets

 • User Avatar
  mamba 21-11-2023 22:06:48

  En weer een hoop bullshit van de vvd bij npo1. En timmermans komt ook met niks, alleen vingertje wijzen. Doe mij Wilders maar!

 • User Avatar
  enkemand joustra 28-11-2023 00:18:11

  Ik ben het eigenlijk compleet eens met de schrijver van dit stukje.
  ik werd ook compleet onpasselijk van die tv-spotjes van Dilan Yesilgöz.
  Wel eens gehoord van NLP ? Google maar eens. Het eens zijn met alle opvattingen, een hand geven, vooral niet je eigen mening geven, en weer door....
  Ben benieuwd wat Geert en Pieter er van maken. Mijn zegen hebben ze

Om te reageren moet u ingelogd zijn. Login of registreer