Kunstwerk op verkeerde plek

Door: Siert de Vries
Geplaatst: 08-06-2023 15:37|© Foto: JouwJoure.nl
JOUWCOLUMN
Het vernieuwen van het knooppunt Joure is al een tijdje achter de rug en naar mijn idee is de verkeerssituatie rond Joure danig verbeterd. Heel mooi dus en een kunstwerk was op zijn plaats, vond in ieder geval kunstenares Siska Tol uit Lemmer. Zij diende er een plan voor in. Een grote ballon met Friese en Jouster elementen. We hebben het dan over paarden en vogels. Niet dat ik die direct associeer met Friesland of Joure, maar goed. Ik ben ook niet direct een kunstliefhebber, maar als entree van Joure heeft het wel wat. Wethouder Luciënne Boelsma noemde het kunstwerk zelfs 'de kers op de taart'.

En dus zo geschiede het. Een acht meter hoge ballon met paarden en vogels van cortenstaal is het resultaat. Het mocht wat kosten, maar daar besteden we volgende week wat aandacht aan. De plek van plaatsen werd een discussiepunt (twee jaar geleden), want het moest goed zichtbaar zijn, het verkeer niet afleiden en passen op de ondergrond. Maar de gemeente kwam eruit en plaatste het kunstwerk met de herkenbare identiteit van Joure..... buiten Joure. Jazeker, wanneer je Joure verlaat of er gewoon langs rijdt, dan staat het aan het einde van de oprit naar de A6 richting Lemmer.

Bij de eerste minirotonde van de oprit náár Joure (vanaf de A7) was beter geweest of op de ovonde was ook mooier geweest. Een mooi kunstwerk; op de verkeerde plek, zeg ik dus.
Delen:
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Om te reageren moet u ingelogd zijn. Login of registreer