Daarom wordt paardenpoep niet opgeruimd

Door: Siert de Vries
Geplaatst: 05-10-2022 14:24|© Foto: JouwJoure.nl
JOUWCOLUMN
Paardenpoep in de bebouwde kom. Als het er ligt, is het veel en wordt het niet opgeruimd. Irritant, smerig en ook nog eens oneerlijk volgens menig hondenbezitter. Want die moet wel de poep van zijn trouwe viervoeter opruimen. Ik kwam paardenpoep in Joure al eens tegen op de weg, een fietsbrug en zelfs op het trottoir.

Maar waarom wordt het niet opgeruimd?
Nou ten eerste omdat het wettelijk niet verplicht is. De gemeente kan wel een regel in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) zetten, maar dan nog. Het opruimen van paardenpoep levert problemen op. Je moet een schep en bezem meehebben en dat valt nog niet mee op een paard. Dan is er nog de onveiligheid. Je moet het paard veilig ergens kunnen neerzetten, zodat je als ruiter de boel weer netjes kunt achterlaten. En dat is dan weer niet zo makkelijk in de bebouwde kom. Dan heb je nog de poepzak voor paarden. Maar die schijnt in de praktijk niet echt te werken: niet prettig voor het paard, waardoor het tot onveilige situaties kan leiden.

En daarom wordt paardenpoep dus niet opgeruimd! Is er dan niets aan te doen? Jazeker wel. De bebouwde kom kan gemeden worden, want wat voegt het nou toe om met een paard door de straten te lopen?
Delen:
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Om te reageren moet u ingelogd zijn. Login of registreer