Sc Joure grijpt naast derby

Geplaatst: 17-10-2021 10:11|© Foto: JouwJoure.nl
JOURE - Het puntloze Sc Joure wilde zaterdagmiddag de derby met VVI uit Idskenhuizen omzetten in drie punten. De ploeg van Dick Schuurman speelde thuis, al leek dat door de oranje rook van de supporters van VVI niet zo. De Jousters begonnen fel aan de wedstrijd in de hoop de bezoekers te overdonderen. Echte kansen bleven uit. Dat gold niet voor VVI. Uit een corner wist Semplonius raak te koppen en had daarna nog een aantal goede kansen op het vergroten van de voorsprong. De goal viel aan de andere kant. Stijn Terpstra strafte slap verdedigen van VVI af en zo stond weer gelijk. Sc Joure wilde meer en probeerde nog voor rust de voorsprong te pakken. VVI bleef echter overeind.

Het tweede bedrijf begon zoals de eerste helft eindigde. De thuisploeg ging naarstig op zoek naar de voorsprong, VVI probeerde rustig onder de druk uit te voetballen. Na een uur spelen, kantelde de wedstrijd. De Jouster doelman, van der Werf, liep een speler van VVI omver met een penalty tot gevolg. Deze werd benut door Loman. Tien minuten later werd het 1-3 door van Lingen. Sc Joure was geknakt en was de wedstrijd gespeeld. De meegereisde supporters onthulden vervolgens hun spandoek met de tekst: "BAS we binne DICK op skik" Een verwijziging naar de huidige trainer (Bas Bijen) en de vorige trainer (Dick Schuurman) van VVI. Volgende week staat de wedstrijd tegen mede laagvlieger Nijlân op het programma.