Meedenken met het gemeentebeleid

Geplaatst: 24-05-2019 11:14

Krijg ik van de week een mailtje van de gemeente, met de meer als verrassende inhoud

Met gemeente De Fryske Marren in gesprek over meedoen en gezondheid

Inwoners weten wat belangrijk is als het gaat om meedoen in het dagelijkse leven en hun gezondheid. Daarom willen medewerkers van de gemeente graag met inwoners in gesprek, voordat er over deze onderwerpen nieuw beleid wordt gemaakt. Gezamenlijke gesprekken leiden vaak tot andere en nieuwe inzichten, die van invloed kunnen zijn op het gemeentelijke beleid.

Geweldig dat een gemeente zich laat beinvloeden door haar inwoners, de mensen die hun tenslotte op het pluche hebben laten plaats nemen.

Maar als je een keer naar je inwoners luistert, en je laat je leiden naar een ander inzicht, je laat je beinvloeden, dan worden plots de gelederen gesloten en wordt je door de andere partijen buitenspel gezet.

Begrijp me goed, ik heb geen medelijden met twee huilende wethouders die naar huis worden gestuurd. ik las van de week dat ze al weer een ongetwijfeld goed betaald baantje hebben bemachtigd.

Dus, zand erover.

Waar ik meer moeite mee heb, is dat er zonder enige vorm van overleg, maatregelen worden genomen waar vooraf geen overleg is gevoerd met de inwoners. Ik kan me tenminste niet voorstellen dat er een weldenkende inwoner rond loopt die heeft gezegd dat het gebouw van de Miks wel gesloten kan worden.

Op zijn minst had deze inwoner nog het benul gehad om te vragen wat de consequenties zouden zijn van het sluiten van dat gebouw. Wat speelt zich er af, wie maakt er gebruik van, wat levert het eigenlijk op om dat gebouw te sluiten, zowel financieel als maatschappelijk en vooral, zijn er alternatieven voor de gebruikers van het gebouw.

Vragen die de gemeente zich schijnbaar niet heeft gesteld, of in ieder geval hebben ze de antwoorden opzij geschoven dan wel als onbelangrijk voor de (geestelijke) gezondheid van haar inwoners gekwalificeerd.

En dan bekijk ik met enige argwaan de hierboven vermelde uitnodiging om mee te praten en het "nieuwe" beleid met mijn inzichten mede vorm te geven.

En dan denk ik,   "zand erover".

de Mopperman

 

Deel dit bericht via:
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Om te reageren moet u ingelogd zijn. Login of registreer

Deze pagina is alleen mobiel beschikbaar. Er wordt gewerkt aan een versie voor dit formaat scherm!