Sc Joure in topper onderuit

Geplaatst: 29-01-2018 10:05

JOURE - Op sportpark De Hege Simmerdyk probeerde het eerste elftal van de zondag, Boornbergum de eerste verliespunten in de vijfde klasse B te bezorgen. Alle aspiraties ten goede, al na vijf minuten stond Sc Joure op een achterstand. De handdoek werd gelukkig niet in de ring gegooid en de Jousters gingen naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er na een kwartiertje door Bart Spaan. Nog voor rust kwamen de Jousters op voorsprong door Paul Koopmans, waarna de pauze werd ingeluid met een 2-1 voorsprong.

In de tweede helft leek Sc Joure aan het langste eind te trekken. Boornbergum moest na een rode kaart met tien man verder. Helaas zorgde een eigen doelpunt voor de gelijkmaker en tot overmaat van ramp werd in de slotfase een derde tegendoelpunt geïncasseerd. De bezoekers konden ietwat gelukkig met de punten huiswaarts gaan.