Wedstrijd- en trainingsvelden tijdelijk onbespeelbaar

Geplaatst: 08-08-2018 10:12

JOURE - Door de aanhoudende hitte en droogte heeft gemeente De Fryske Marren besloten om de wedstrijd- en trainingsvelden een paar weken later open te stellen voor gebruik. Door de droogte zijn er op de velden momenteel veel bruine vlekken aanwezig en groeit er veel klaver en andere soorten grassen die niet geschikt zijn voor een gesloten mat. Ook is het ingezaaide gras nauwelijks gegroeid waardoor er kale plekken zijn ontstaan. De trainingsvelden zijn daarom vanaf 20 augustus bespeelbaar. De wedstrijdvelden zijn vanaf 1 september weer klaar voor gebruik. Voor de kunstgrasvelden heeft dit geen gevolgen.

Verlenging onderhoud velden
Op dit moment is geconstateerd dat de velden er niet goed bij liggen. De velden zijn in de maand juni en juli allemaal ingezaaid met gras, maar dit is nauwelijks gegroeid door de langdurige droogte. Door de periode van onderhoud aan de velden te verlengen, is er extra tijd om opnieuw in te zaaien en te bemesten. Ook krijgen de velden op die manier extra tijd om zich te herstellen, zodat er in het najaar weer volop gesport kan worden op stabiele- en veilige sportvelden. De sportverenigingen en de KNVB zijn hierover geïnformeerd.

Beregenen van de velden
De afgelopen weken zijn de training,- en voetbalvelden regelmatig beregend door de medewerkers van de buitendienst. Een zeer intensive klus die de nodige energie heeft gekost. De komende periode blijven we doorgaan met beregenen. Sommige velden zijn iets meer beregend dan de andere velden. Dit heeft te maken met de aanvoer van water vanuit vijvers en sloten en met de tijdsperiode van beregenen. Er mag namelijk alleen worden beregend tussen 18.00 en 10.00 uur. Eerder was dit tussen 20.00 en 08.00 uur. Ook zijn een aantal velden aangetast door engerlingen.

Delen:Bron: Gemeente DFM
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Om te reageren moet u ingelogd zijn. Login of registreer