De Kameleon uit Terherne gestolen

Geplaatst: 21-12-2017 14:37|© Foto: JouwJoure.nl

TERHORNE   -   De Kameleonboot van Kameleondorp Terherne is sinds woensdag 20 december verdwenen. Het vaartuig, die gebruikt wordt voor de nieuwe kameleonserie die in april 2018 te zien zal zijn, is uit een loods bij Steven de Jong Films te Hartwerd verdwenen. Stefan de Lange van Kameleondorp Terherne gaat uit van een misplaatste nieuwjaarsgrap die ongelegen komt wegens evenementen binnen het bedrijf.

Woensdag 20 december om 16.00 uur wordt de boot voor het laatst vernomen door Steven de Jong, die de boot in zijn loods heeft staan voor de laatste opnames van de serie die door de KRO-NCRV zal worden uitgezonden. De laatste scenes worden hier ter opvulling van de serie geschoten. Donderdag opende Steven de loods en kon zijn ogen niet geloven. De boot was gestolen zonder enige braakschade. De Jong laat weten niet blij te zijn met de waarschijnlijke grap en hoopt dat de boot snel weer terug wordt gebracht.

Niet alleen voor de serie, maar ook voor het Kameleondorp in Terherne is de boot van groot belang. Het iconische vaartuig ligt meestal te water in Terherne en is eigendom van Stichting erven Hotze de Roos, de officiële erfgenaam van de schrijver van de Kameleon boekenreeks.

Stefan de Lange geeft aan dat het van groot belang Kameleon is dat de boot snel weer boven water komt. ‘’Dit moment komt voor ons niet gelegen aangezien we met het Winteropenstelling al genoeg zaken aan ons hoofd hebben. De daders van de diefstal krijgen tot 12u zaterdag 23 december om de boot terug te brengen of zich te melden, anders zijn wij genoodzaakt aangifte te doen bij de politie.’’.

Delen:
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Om te reageren moet u ingelogd zijn. Login of registreer