Eindelijk weer winst Sc Joure

Geplaatst: 17-12-2017 08:44

JOURE - Sc Joure heeft zaterdag eindelijk weer eens gewonnen in de tweede klasse I. Op sportpark De Hege Simmerdyk werd Grootegast ontvangen. De wedstrijd begon met wat kleine kansen over en weer, maar geen van de teams had het betere van het spel. De gasten kwamen in de eerste helft op voorsprong door Mike Homan. Sc Joure was daarna niet bij machte om de wedstrijd om te draaien en zo werd er met 0-1 gerust.

In de tweede helft drong Joure aan. Dit leverde een aantal gevaarlijke situaties op voor de goal van Grootegast, maar een goal bleef uit. Het duurde tot de 72ste minuut eer de thuisploeg langszij kwam. Die volgde uit een corner. Sc Joure bleef daarna gevaarlijk, terwijl Grootegast loerde op een counter. Nadat tweemaal de paal was geraakt, was het in de blessuretijd toch nog raak. Daarmee werd het 2-1 en werd er sinds lange tijd weer eens gewonnen. De doelpunten kwamen op naam van Folkert Luhoff en Alexander Pol. Het levert een vertekende, zesde plek op. Door de vele afgelastingen de laatste tijd hebben veel teams minder wedstrijden gespeeld.