Sc Joure zaterdag start met overwinning

Geplaatst: 26-09-2017 13:02

OPEINDE - Het eerste team van Sc Joure op de zaterdag is met een overwinning gestart in de tweede klasse. In Opeinde werd er met 1-2 gewonnen van het debuterende ONT. De Jousters kwamen op voorsprong door een doelpunt van Jelle ter Heide, hij kopte een corner binnen. Een voorsprong omdat keeper Zeldenthuis in de beginfase zijn ploeg van een achterstand behouden had. Nog voor rust werd het 0-2. Het was Nicky Sauer die de bal met een poeier van ruim 25 meter in de kruising liet verdwijnen.

De thuisploeg wilde in de tweede helft orde op zaken stellen. Met man en macht werd gezocht naar de aansluitingstreffer, maar die bleef lang uit. Pas in de slotminuten werd de 1-2 op het bord gezet door Otto Kooi. De Jousters kwamen niet meer in gevaar en hadden zelfs via de counter de score kunnen uitbreiden. Dit gebeurde niet, maar de drie punten gingen mee naar Joure.