Heet oefenduel Sc Heerenveen tegen Anderlecht

Geplaatst: 21-07-2016 17:41|© Foto: JouwJoure.nl

BRUSSEL - Sc Heerenveen beleefde woensdagavond zowel letterlijk als figuurlijk een heet avondje in de oefenwedstrijd tegen Anderlecht in Brussel. De ploeg van Streppel deed het vooral in de eerste 25 minuten erg goed. Sc Heerenveen kwam zelfs op voorsprong toen Zeneli een mooie aanval keurig afrondde.

Anderlecht kreeg daarna een grote kans op de gelijkmaker, maar die werd gemist. Nadat Otigba geblesseerd uitviel, kreeg Andelecht een penalty vanwege een overtreding van St. Juste. De bal werd op de paal geschoten, waarna Reza in de counter bijna voor de 0-2 zorgde.

Vanwege de hitte werden diverse drinkpauzes ingelast, maar toch sloeg de vlam in de pan. Tielemans trapte na op Bijker die daar vervolgens op reageerde met ook een trappende beweging. Bijker kreeg rood, terwijl Tielemans slechts geel kreeg. Hoewel de trainers van beide ploegen graag met 11 tegen 11 hadden verder gespeeld, was de scheidsrechter onverbiddellijk. Hierdoor was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Anderlecht kwam vlak voor rust op gelijke hoogte.

Direct na rust had Sc Heerenveen een uitgelezen mogelijkheid om weer op voorsprong te komen. Reza miste echter. De hitte en de man minder zorgde ervoor dat Anderlecht op voorsprong kwam. In het laatste kwartier krijgt Anderlecht opnieuw een penalty en deze wordt wel benut. Daarmee verliest Sc Heerenveen met 3-1 van Anderlecht.