Weer miraculeuze ontsnapping Sc Joure tegen TEVV

Geplaatst: 26-04-2016 15:47

JOURE - De wedstrijd van Sc Joure tegen TEVV kende voor de tweede maal dit seizoen een vreemd scoreverloop. In december kwamen de Jousters in Tweede Exloërmond na een 4-0 achterstand als overwinnaar uit de bus. Er werd met 4-5 gewonnen. Zondag kwamen de spelers van TEVV op bezoek op sportpark Hege Simmerdyk en opnieuw boog Sc Joure een achterstand om naar winst.

De Jousters begonnen sterk en dat leverde een overwicht met kansen op in het eerste gedeelte van de eerste helft. Een doelpunt bleef uit, waarna de bezoekers steeds meer grip op de wedstrijd kregen. Ook zij kregen kansen, de tweede werd door Altun direct tot doelpunt gepromoveerd. Vervolgens voorkwam de Jouster goalie Zeldenthuis een aantal treffers en stond de paal de gelijkmaker van Schilder in de weg.

In het tweede bedrijf ging TEVV verder waar het gebleven was, met aanvallen. Dit leverde al snel de 0-2 op door Feiken. Het leek gedaan, maar de genadeklap bleef uit. De tijd tikte ondertussen vrolijk verder en met nog twintig minuten te gaan, leek Sc Joure ditmaal niet te kunnen ontsnappen. Juist nadat het gevaar uit corners geweken was, viel de aansluitingstreffer enigszins uit het niets. Kerkstra kreeg de bal loepzuiver aangespeeld en faalde niet. Een minuut later stond het al gelijk door een doelpunt van Dijk, al riekte het wel naar hands. De Jousters bleven druk zetten, kregen een aantal hoekschoppen, en zagen Kerkstra met zijn tweede voor de voorsprong zorgen. In blessuretijd maakte Hoogeveen er nog 4-2 van. Met nog drie wedstrijden te gaan bezet Sc Joure de negende plek in de eerste klasse F.