Huisman Installatietechniek en brandweer Joure demonstreren woningsprinklers JouwJoure
Pull Down & Laat Los om te verversen

Nieuwsbericht

© JouwJoure.nl
Huisman Installatietechniek en brandweer Joure demonstreren woningsprinklers
Geplaatst: 12-04-2016 15:42

JOURE - Een woningsprinkler verhoogt uw overlevingskans bij een woningbrand aanzienlijk. Tijdens de demonstratie die Huisman Installatietechniek in samenwerking met Brandweer Joure afgelopen zaterdag gaf, bleek hoe effectief woningsprinklers zijn.

Een woningsprinklerinstallatie is een automatisch blussysteem dat bij brand een overleefbare situatie creëert. Het belangrijkste doel van een woningsprinkler is het bieden van de mogelijkheid om veilig te vluchten. De meest slachtoffers van brand vallen in een woonomgeving. Vooral de kwetsbare mensen in onze samenleving lopen grotere kans slachtoffer te worden bij het uitbreken van brand. Het gaat dan om jonge kinderen, ouderen en mensen die sterk afhankelijk zijn van hulp bij vluchten.

Huisman Installatietechniek heeft ervaring met het plaatsen van woningsprinklerinstallaties. Michiel Huisman, mede-eigenaar van Huisman Installatietechniek en bevelvoerder bij Brandweer Joure, ziet dat er steeds vaker woningsprinklers worden toegepast. “Als lid van de Verenigde Woningsprinkler Installateurs (VWI) werken wij samen met andere installateurs, Brandweer Nederland, adviseurs en verzekeraars aan een kwaliteitssysteem, zodat de werking van de woningsprinklerinstallatie gewaarborgd is.”

Om de demonstratie te kunnen geven had Huisman Installatietechniek twee identieke ‘huiskamers’ gemaakt. Daarbij was de een voorzien van een woningsprinkler en de ander niet. De ‘huiskamer’ zonder sprinkler stond na ruim 6 minuten in lichterlaaie. Een tijdsduur waarbij de brandweer meestal nog niet gearriveerd is. In de ‘huiskamer’ met sprinkler sprong al snel na het ontstaan van de vlammen de sprinklerinstallatie aan. De schade bleek minimaal. Maar nog belangrijker, het was overduidelijk zichtbaar dat een woningsprinkler de bewoner tijd geeft om te vluchten waardoor de kans op overleven aanzienlijk is verhoogd.

De VWI is de branchevereniging voor woningsprinklerinstallateurs. Zij maakt deel uit van de VEBON-NOVB, die zich sterk maakt voor een brandveiliger Nederland. De woningsprinklerinstallateur ontwerpt en monteert volgens de certificeringsregeling woningsprinklerinstallateurs van het CCV en de Normen NEN2077 of NFPA 13D en garandeert daardoor een brandveilige omgeving.

Deel dit bericht via:
Facebook
Twitter
Mail
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.