Sc Heerenveen over de knie bij NEC

Geplaatst: 19-09-2015 09:51|© Foto: JouwJoure.nl

NIJMEGEN - Sc Heerenveen heeft vrijdagavond met 2-0 verloren van NEC uit Nijmegen. De ploeg van Dwight Lodeweges liet een zeer zwakke indruk achter. Na het verlies bij Fc Groningen lieten diverse spelers nog weten dat dit nooit weer zou gebeuren en waren ze boos over het vertoonde spel. Van die furie was echter weinig te merken. Sc Heerenveen was in het eerste gedeelte nog wel de ploeg met het meeste balbezit, maar gevaarlijk werd het niet. NEC daarentegen creëerde in de omschakeling wel een aantal kansen. In de 18de minuut werd daarvan één benut door Santos. Nog voor rust wisselde Lodeweges Cavlan en Veerman. Het bleef in de eerste helft bij 1-0.

In de tweede helft voetbalde Sc Heerenveen meer naar voren, maar ook nu ontbrak de drijf en dus werd het opnieuw mondjesmaat gevaarlijk. NEC kreeg wel kansen. Na een uur bracht de paal nog redding, maar een kwartier voor tijd was het Santos die opnieuw scoorde en de marge naar twee bracht. Even daarvoor had Sc Heerenveen een penalty moeten krijgen, toen Slagveer onderuit geschoffeld werd. Scheidsrechter Lindhout besliste anders en gaf Slagveer een gele kaart. In de slotfase had NEC de 3-0 op de schoen, maar Santos miste.