Medeplichtige Roemeen hoort 6 jaar eisen voor Tjeukemeermoord JouwJoure
Pull Down & Laat Los om te verversen

Nieuwsbericht

© JouwJoure.nl
Medeplichtige Roemeen hoort 6 jaar eisen voor Tjeukemeermoord
Geplaatst: 05-06-2015 10:21

GRONINGEN - Donderdag begon in Groningen de behandeling van de moord op Omar Kourrich uit Amsterdam. Kourrich werd 20 juni 2013 in Amsterdam vermoord en zijn lichaam werd op de parkeerplaats bij Ulesprong in Sint Nicolaasga teruggevonden. Het 35-jarige slachtoffer werd vastgebonden en vervolgens verbrand. Justitie houdt vier mannen verantwoordelijk voor de dood van de Amsterdammer. Een 42-jarige man uit Amsterdam en diens zoon, een 27-jarige Roemeen en een 29-jarige man uit Oosterwolde. De moord zou een afrekening zijn na onenigheid over de financiële afwikkeling van een hennepkwekerij.

De hoofdverdachte, de 42-jarige Amsterdammer, stierf in juli vorig jaar een natuurlijke dood in zijn cel. De Roemeen stond gister voor de rechter. De man wordt niet als medepleger gezien van de moord, maar was wel aanwezig en heeft niets gedaan om de moord te voorkomen. Kortom de Roemeen is medeplichtig aan de moord. De Officier van Justitie (OvJ) eiste uiteindelijk zes jaar gevangenisstraf voor de Romeen.

Maandagochtend staat de zoon van de hoofdverdachte voor de rechter. Hij was destijds 18 jaar. In de middag is de man uit Oosterwolde aan de beurt. Hij wordt verdacht van het verbergen en/of vernietigen van bewijsmateriaal/sporen en het trachten van het verbergen van het stoffelijk overschot.

Deel dit bericht via:
Facebook
Twitter
Mail
Gerelateerd:
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.