Sc Heerenveen en Pec Zwolle in evenwicht

Geplaatst: 27-10-2014 11:38

ZWOLLE - Sc Heerenveen is er opnieuw niet in geslaagd om drie punten te pakken. Zondagmiddag werd er met 2-2 gelijk gespeeld tegen PEC Zwolle. De eerste speldeprikjes kwamen van de thuisclub. Sc Heerenveen bleef echter overeind en nam na de eerste minuten de regie over. Het leidde in de 38ste minuut tot een strafschop voor Sc Heerenveen. Mark Uth werd door Ben Rienstra vastgehouden, waarna de bal op de stip ging. Uth nam de strafschop zelf en faalde niet. Vlak voor rust stond het bijna 0-2. Martin de Roon kopte ietwat zacht in, maar liet de keeper daarmee wel kansloos. Necid kon de bal echter van de lijn halen.

Vlot na rust werd de score weer gelijk getrokken. Na een minuut of zes was het Tomas Necid die raak kon koppen uit een vrije trap van Bart van Hintum. Beide ploegen bleven op de aanval spelen, waardoor de wedstrijd een hoog amusementsgehalte bleef houden. Sc Heerenveen was gevaarlijker en na een dik uur spelen kwam opnieuw de voorsprong voor de Friezen. Mark Uth speelde in op Daley Sinkgraven, die de bal prachtig aan de spits meegaf. Uth faalde niet en zo stond het 1-2. Twintig voor minuten voor tijd kwam de eindstand op het bord. Van zo'n 30 meter besloot Maikel van der Werff op goal te schieten. De bal was lang onderweg, keeper Nordfeldt stond in de goede hoek, maar wist de houdbaar ogende bal desondanks niet te keren.