Raad passeert burger en kiest zelf gemeentenaam JouwJoure
Pull Down & Laat Los om te verversen

Nieuwsbericht

Raad passeert burger en kiest zelf gemeentenaam
Geplaatst: 24-04-2014 09:39

JOURE - De gemeeenteraad heeft woensdagdagavond besloten over de gemeentenaam van de fusiegemeente. De fusiegemeente gaat per 1 juli 2015 De Fryske Marren heten. Hiermee passeert de gemeenteraad de lichte voorkeur van de burgers voor De Friese Meren, aangegeven bij de peiling tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in november. De voorkeur voor De Friese Meren ligt zelfs veel hoger, wanneer de kosten van de naamswijziging naar De Fryske Marren worden meegenomen. Die liggen volgens de raad op 200.000 euro. Een speciaal in het leven geroepen stichting, De Freonen van de Friese Meren, betwijfelt de hoogte van de kosten en plaatst kanttekeningen over het frictiebudget waar het ten laste zou moeten gaan. Dit budget zou volgens de stichting namelijk al op zijn. Zij wilden eerst een onderzoek naar de kosten en vervolgens een referendum om te kijken wat de mening van de burger is wanneer alle informatie op tafel zou liggen. Het mocht niet baten. De FNP, CDA en Christenunie kozen voor de Friese variant en behaalden daarmee 19 stemmen voor, er waren 12 tegenstemmen. Die kwamen van de PvdA, VVD, D66, NCPN, GL en de NNP.

Met het passeren van de burger inzake de naamswijziging lijkt de kloof tussen politiek en burger groter dan ooit te worden. Als een meerderheid van de burger niet serieus genomen wordt, hoe kan de burger dan nog vertrouwen in de politiek hebben. Bovendien moet de gemeente fors bezuinigen en staan de uitgaven voor de gemeentenaam hier haaks op.

Deel dit bericht via:
Facebook
Twitter
Mail
Gerelateerd:
Reacties
User Avatar

mccallan 24-04-2014 10:51:44

Onbegrijpelijk dat er niet geluisterd wordt naar de mening van een heleboel mensen. Op deze site hebben ruim 750 mensen gereageerd, en daar bleek dat 75% tegen de Friese benaming is. Natuurlijk vanwege de kosten. Maar of het nu op economische, historische of nationalistische basis is, feit is dat er gewoon een heleboel mensen tegen zijn!  en het getuigt van arrogantie om dit simpelweg te negeren. In wat "minder gezapige" landen is dit voldoende om burgers de straat op te jagen en pleinen te bezetten .


User Avatar

van_der_voort 25-04-2014 07:22:47

Kunnen we ook herverkiezingen krijgen? Dit heeft niets meer met democratie te maken. Weg met die lui!


User Avatar

holtropblz 25-04-2014 15:57:46

Terwijl bedrijven en instellingen niet weten hoe ze de begroting rond moeten krijgen, .....het ene na het andere bedrijf de deuren moet sluiten...... is er een gemeente raad die letterlijk met geld smijt.

Deze hele naamswijziging is  een pure  partij  HOBBY en heeft niets te maken met de hedendaagse realiteit

Het dient geen enkel doel. De Fnp kan er op rekenen dat dit bij een volgende verkiezing vele stemmen gaat kosten.


User Avatar

bernard 06-05-2014 18:41:59

Ik hoop dt je gelijk krijgt holtropblz want bij de afgelopen verkiezing hing het al in de lucht en toch kiezen mensen dan wel op de partij. Onbegrijpelijk


User Avatar

wedyfoto 08-05-2014 09:52:30

http://youtu.be/_MSggsGJfbA