Juiste instelling zorgt voor drie punten

Geplaatst: 06-04-2014 08:45|© Foto: JouwJoure.nl

HEERENVEEN - Sc Heerenveen heeft zaterdagavond drie punten gepakt tegen PSV. Wat met name opviel was de instelling bij de ploeg van trainer Marco van Basten. Gedurende de gehele wedstrijd droop de wil om te winnen van de spelers, die zo goed als zeker playoffs gaan spelen voor een Europees ticket. De jongelingen in het team Van Aken en Daley Sinkgraven lieten bovendien een zeer goede indruk achter. Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat PSV met name in het eerste half uur een overwicht had, maar het ontbrak aan kansen. Het overwicht leverde eigenlijk maar één kans op en die had er in gemoeten. Een voorzet kon vrij worden ingekopt door Ruiz, maar hij kopte eigenlijk recht op doelman Nordfeldt af, die daardoor met een reflex kon redden. Sc Heerenveen loerde op de counter en had daarmee na een klein half uur succes mee. Sinkgraven bediende vanaf links de vrijstaande Bilal Basacikoglu die zijn eerste inzet gekeerd zag, maar de rebound het publiek met een prachtig volley in extase bracht. Sc Heerenveen kreeg in het restant van de eerste helft nog een aantal goede kansen, maar moest zich tevreden stellen met een 1-0 ruststand.

In de tweede helft zetten de Eindhovenaren meer druk op de thuisploeg en de gelijkmaker hing in de lucht. De Eindhovenaren kregen in die fase een goede kans toen Narsingh een schot afvuurde op de Heereveense goalie. Deze kon echter redding brengen en in de kluts had Locadio moeten scoren, maar de bal ging er op wonderbaarlijke wijze niet in. Inmiddels was het feest geworden in het Abe Lenstrastadion, want Cambuur was op achterstand gekomen bij NEC. Met het tonen van die tussenstand ging er een gejuich op in het stadion. Het 'wie niet springt is voor Cambuur' werd ingezet door de fanatieke aanhang en dit waaide over naar de andere tribunes met een kolkende massa tot gevolg. Toen de aandacht weer bij de wedstrijd was, zag het publiek dat de spelers van Sc Heerenveen voor elke meter vocht en middels counters en spelhervattingen het gevaarlijkst was. Een dikke tien minuten voor tijd werd het 2-0 door de ingebrachte Rajiv van la Parra. Finnbogason verzorgde het toetje voor het publiek. Nadat hij weggestuurd was en keeper Zoet omzeilt had, kapte hij nog een verdediger uit en schuifelde de bal rustig in het net. Met de zege is deelname aan de playoffs veilig gesteld.