Sc Heerenveen verliest terecht van Feyenoord

Geplaatst: 16-03-2014 23:39|© Foto: JouwJoure.nl

ROTTERDAM - Sc Heerenveen heeft de wedstrijd in Rotterdam tegen Feyenoord kansloos verloren. Sc Heerenveen bleef de eerste helft weliswaar overeind en mocht met 0-0 rusten. Toch bouwde de druk op de goal van Sc Heerenveen al steeds verder op. De beste kansen waren voor de thuisploeg in dat eerste bedrijf en alleen een schot van Van la Parra mocht het enige kansje voor de gasten genoemd worden.

De tweede helft begon Feyenoord waarmee het eerste helft gestadig mee was begonnen: de druk opvoeren. Na een overtreding mocht Vormer in de 48ste minuut een vrije trap nemen net buiten de zestien. Deze werd fantastisch over de muur in de goal achter Nordfeldt geschoten. Een verdiende voorsprong. Een mooie aanval in de 64ste minuut betekende einde wedstrijd. Boëtius legde de bal uiteindelijk terug op Immers die droog binnen schoot.

Een kwartier voor tijd wilde Kum de bal tussen de benen van Mitchell door wegwerken, waardoor Mitchell tegen de grond ging. Aangezien het in het strafschopgebied gebeurde, werd er een penalty gegeven. Kum kreeg daarbij ook nog eens rood. Zwaar overdreven, waarop Van Basten een smeekbede in de camera deed om dit soort acties maximaal met een gele kaart plus een penalty te bestraffen. Hoe dan ook, de penalty werd ingeschoten door Vilhena maar knap gekeerd door Nordfeldt. Het bleef uiteindelijk bij de 2-0 en kan Sc Heerenveen zich focussen op het behalen van de playoffs.