Nordfeldt bezorgd Sc Heerenveen drie punten

Geplaatst: 01-03-2014 10:15

ALMELO - Sc Heerenveen heeft drie punten overgehouden aan het treffen tegen Heracles Almelo. Met name keeper Nordfeldt had een groot aandeel in de zege, want die hield met een aantal knappe reddingen zijn ploeg overeind. De start van de wedstrijd was voor de thuisploeg, maar Nordfeldt bleek in eerste instantie een groot obstakel. Na krap een half uur kwam Heracles toch op een verdiende voorsprong via een mooie vrije trap van Tannane. Sc Heerenveen ging op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er al vlot. Nog geen tien minuten later kopte De Roon binnen na een vrije trap van Ziyech. Met 1-1 werd er gerust.

In de tweede helft had met name Uth Heracles op voorsprong moeten brengen, maar diverse kansen werden onbenut gelaten. Finnbogason scoorde echter wel weer eens. Hij tikte een afvallende bal na een schot van Van la Parra binnen. De thuisploeg ging vol op de aanval spelen, maar kregen mede door Nordfeldt de bal niet in het doel. Ook Sc Heerenveen kreeg nog een aantal kansen, met name Ziyech was een paar keer dichtbij, maar gescoord werd er niet meer.